FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sanayi üretimi açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2019 yılı Ekim ayı sanayi üretimi endeksi verilerini açıkladı.Sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,8 arttı.

Sanayi üretimi açıklandı

Sanayi üretimi ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,8 arttı. Artışın yüzde 5,4 seviyesinde olması bekleniyordu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2019 yılı Ekim ayı sanayi üretimi endeksi verilerini açıkladı.Sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,8 arttı

Eylül ayında yüzde 3,4 artış gösteren sanayi üretimi, ekim ayında da yukarı yönlü ivmeyi sürdürdü ve yüzde 3,8 artış gösterdi. Ancak, bu artış yüzde 5,4'lük beklentilerin altında kaldı.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2019 yılı Ekim ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,5, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 3,7 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 1,2 arttı.

BİR ÖNCEKİ AYA GÖRE DÜŞÜŞ VAR

Diğer taraftan, sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 0,9 azaldı.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2019 yılı Ekim ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 0,4 artarken imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,1 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 0,3 azaldı.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler