FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sarıcaya'dan ilk kuşkonmaz ihracatını Hollanda'ya yapıldı

Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesinde bulunan yaklaşık 500 dönüm bahçede kuşkonmaz üreten Nomad Gıda Tarım, ilk ihracatını Hollanda’ya gerçekleştirdi.

Sarıcaya'dan ilk kuşkonmaz ihracatını Hollanda'ya yapıldı

Türkiye’deki en büyük üretim alanında kuşkonmaz yetiştiren Nomad Gıda Tarım’ın şirket yetkilisi Murat Şenbuz, Eskişehir’den Hollanda’ya gerçekleştirdikleri ilk ihracatla ilgili bilgi verdi.

Yapılan araştırmalar sonucunda 2010 yılında şartların Sarıcakaya’da kuşkonmaz üretimine elverişli olduğunun belirlenip dikim yapıldığını anlatan Şenbuz, “Kuşkonmaz tarımına elverişli iklim ve toprak özelliklerine sahip Sarıcakaya ilçesinden gerçekleştirdiğimiz ilk ihracattan heyecan duyuyoruz.

Nomad Tarım’ın ilk ihracat başarısında büyük desteği ve emeği olan Eskişehir milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay’a ve Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler’e teşekkür ediyoruz. Özellikle Ziraat Bankası Bölge Müdürlüğü süregelen desteğinin bizim için çok değerli olduğunu ifade etmek isterim” dedi.

Üretimlerinde standart olarak “İyi Tarım Uygulamaları”’nı seçtiklerini ifade eden Şenbuz, ürün sevkiyatının sezon boyunca iç pazara ve özellikle Avrupa ülkelerine devam edeceğini sözlerine ekledi.

BU İHRACAT İLÇEMİZ AÇISINDAN GURUR VERİCİDİR

Bu arada, yapılan ilk ihracat dolayısı ile kuşkonmaz üretim alanı ve paketleme tesislerini ziyaret eden, şirket yetkilileri ve çalışanlarla görüşen Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, büyük bir gurur yaşadıklarını anlattı. Kuşkonmaz üretimi yapılan alanların Sarıcakaya Belediyesi’ne ait olduğunu hatırlatan Başkan Güler, "Sarıcakaya Belediyesi olarak iyi tarım uygulamalarını her zaman destekliyoruz ve desteklemeye de devam edeceğiz.

Sebze ve meyve üretimi ile ünlü olan ilçemizde farklı ürün çeşitlerinin yetiştirilmesi, ülke içine ve dışına gönderilmesi mutluluk verici bir olaydır. Türkiye’nin kuşkonmaz ihtiyacının karşılanmasının yanı sıra yurt dışına da ürün ihracatı çok güzel bir gelişmedir. Kuşkonmaz yüklü ilk TIR Hollanda’ya gönderilmiştir. Bu, yurdumuzdaki iyi tarım uygulamaların yurt dışında da tanınması ve döviz kazanımı açısından çok önemlidir. Bu üretimde çaba gösteren Nomad Gıda Tarım şirketi yönetici ve çalışanlarına, üretime katkı sağlayanların hepsine çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler