FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şekerbank 'hisse'yi aldı

Şekerbank , icradan satılan yüzde 9,4'lük hissesinin ihalesini 175 milyon lira ile kazandı.

Şekerbank 'hisse'yi aldı

Şekerbank'ın icradan satılan yüzde 9,4'lük hissesinin ihalesini 175 milyon lira ile Şekerbank kazandı.

Vakıfbank’ın haciz kararı uygulattığı Kazak BTA Securities’in elindeki yüzde 9,4’lük Şekerbank hissesi icrada satışa çıkmış, Şekerbank dün KAP'a yaptığı açıklamada ihaleye katılacağını açıklamıştı.

İhalede Vakıfbank ve Şekerbank'ın yarıştığı ve kazananın Şekerbank olduğu belirtildi.

BloombergHT'ye konuşan Şekerbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Emin Karaağaç, "Biz alacağımız aldık. Bir aksilik olmazsa sonuçtan memnunuz" dedi.

Vakıfbank bu ay başında BTA Securities JSC'nin sahibi olduğu Şekerbank hisselerinin bir kısmının Vakıfbank tarafından açılan alacak davası sonucunda icra müdürlüğünce satışa çıkarıldığını duyurmuştu.

178 milyon lira değer biçilen 109,2 milyon adet hissenin ilk satış tarihi 29 Nisan olarak belirlenmişti, alıcı çıkmaması halinde icra 17 Mayıs'ta yenilenecekti.

İhaleden bir gün önce, BTA Securities avukatları dün sürpriz bir kararla satışın iptali için icra müdürlüğüne başvurmuş, İcra Müdürlüğü de yapılan başvuruya olumlu yanıt vermişti. Ancak Vakıfbank'tan öğle saatlerine yapılan açıklamada Vakıfbank'ın iptale itirazının kabul edildiği ve ihaleye devam edileceği duyurulmuştu.

Kaynak: businessht

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler