FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sendika: Mücadeleden vazgeçmiyoruz!

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası, 10'u Kocaeli'de bulunan Türkiye genelinde 10 ildeki 22 fabrikada 2 gün önce başlattığı grevin ertelenmesi kararına itiraz etti.

Sendika: Mücadeleden vazgeçmiyoruz!

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası'nın 10'u Kocaeli'de bulunan Türkiye genelinde 10 ildeki 22 fabrikada 2 gün önce başlattığı grevin, dün Bakanlık Kurulu kararı ile 60 gün ertelenmesine ilişkin karar, sendika şubelerine ulaştı.

Grevin ilk gününde, Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde bulunan fabrikalardaki grevdeki işçileri birçok kişi ziyaret etti. Cengiz Makina ile Yücel Boru Fabrikası'na Birleşik Metal İş Sendikası Gebze Şubesi yöneticileriyle birlikte giden CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş de grev gömleği giyip onlara destek verdi.

Kocaeli bölgesindeki 10 fabrikada grev devam ederken, Bakanlar Kurulu'nun grevi 60 gün süreyle ertlediğine ilişkin kararı bir anda sendika şubesi ile grevdeki fabrikaları hareketlendirdi. Dün saat 16.30 sıralarında Bakanlar Kurulu'nun kararı Birleşik Metal-İş Sendikası'nın Gebze Şubesi'ne de ulaşmasına rağmen, sendika yöneticileri DİSK ve Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı'nın toplantı yaptıklarını ve bu toplantıdan çıkacak karara göre hareket edeceklerini, bu saat itibarıyle grev gömleklerinin çıkarılmadığını söyledi. Sendika şubesinin Mali Sekreteri Ali Gündüz, "Şu anda beklemedeyiz ve genel merkezin alacağı kararı bekliyoruz" dedi.

SENDİKA ERTELEME KARARINA UYMUYOR

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası'nın, 10'u Kocaeli'de bulunan Türkiye genelinde 10 ildeki 22 fabrikada 2 gün önce başlattığı grevin, dün Bakanlık Kurulu kararı ile 60 gün ertelenmesi yönelik kararına uymayarak grevi devam ettireceği bildirildi.

Bakanlar Kurulu'nun aldığı 60 gün süreyle grevleri erteleme kararının ardından, Gebze'de grev uygulanan 10 fabrikada yetkili olan Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın, "Yasal olarak işbaşı yapmamız gerekiyor belki ama, biz hükümetin aldığı kararı antidemokratik görüyoruz. Genel merkezimiz de bu şekilde karar almıştır. Grev devam ediyor" dedi. (DHA)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler