FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Siber saldırıda Kuzey Kore şüphesi

Siber güvenlik uzmanları, Cuma gününden bu yana 150 ülkede 300,000'den fazla bilgisayarı etkileyen fidye yazılımı "WannaCry" ile Kuzey Kore arasında bir bağlantı olabileceğini söylediler.

Siber saldırıda Kuzey Kore şüphesi

Tüm ülkelerde yetkililer hacker'ların virüsün yeni biçimlerini de yaymalarına engel olmaya çalışıyorlar.

Symantec ve Kaspersky Lab dün yaptıkları açıklamada, WannaCry yazılımın daha eski versiyonlarına, pek çok araştırmacının Kuzey Kore'ye ait bir hacker operasyonu olarak tanımladığı Lazarus Group tarafından kullanılan programlarda rastlandığını söylediler. Güney Kore'deki Hauri Labs de aynı sonuca vardığını bildirdi.

Kuzey Kore'nin hack yetenekleri üzerinde geniş araştırmalar yapmış olan Simon Choi, Hauri Labs'ın üst düzeyli uzmanlarından. Choi, "Bu (yazılım) Kuzey Kore'nin arka kapı kötücül yazılımlarına benziyor" dedi.

Ancak hem Symantec hem de Kapersky, Kuzey Kore'nin saldırılarla ilgili olduğunu iddia etmek için henüz çok erken olduğunu söylediler. WannaCry yazılımının, şimdiye kadar yapılmış olan ve etkilediği taraflardan para elde etmeyi amaçlayan saldırılar arasında en hızlı yayılanı olduğu bildiriliyor.

BTK'dan açıklama geldi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan (BTK) yapılan açıklamada alınan önlemler ile siber saldırının ciddi teğet geçmesini sağlandı. Reuters


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler