FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sigara satışında yeni düzenleme

Sigara satış yapılan yerlerde vitrinde sigara olmayacak. Paketlerde marka neredeyse görünmeyecek.

Sigara satışında yeni düzenleme

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sigaranın dışarıdan gözükmeyen, kapalı dolaplarda satılması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Hükümet, sigara ile mücadele için satış yönteminde de değişikliğe gitme kararı aldı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sigara ile mücadele kapsamında alınacak yeni önlemleri açıkladı. Buna göre, sigara cam vitrinlerde değil kapalı dolaplarda olacak.

Bakan Akdağ, ''Aslında mevzuatta var. 'Dışarıdan gözükmeyecek' deniyor ama bu vitrinin dışından olarak yorumlanıyor. Kapalı dolaplara koyarak tütünün satılması gerektiği hususunu mevzuata koymayı düşünüyoruz. Tütünle mücadele düz paket uygulaması. Marka neredeyse gözükmeyecek. Paketin üzerinde uyarılar olacak'' dedi.

Bakanlık'ın 2017 bütçe sunumunu yapan Recep Akdağ, sezaryen konusunda da çalışma yapılacağını söyledi.

Türkiye'nin sezaryenle doğumda dünya üçüncüsü olduğunu dile getiren Bakan Akdağ, normal doğumun teşvik edileceğini kaydetti.

Akdağ ''Normal doğum sayısı azaldıkça belli tecrübeye sahip değilse daha sonra bu tecrübesini kaybediyoruz. Normal doğuma ödemenin yüzde 30 artırılması sezaryen sayısı fazla hastanelerin ise hakedişlerinden kesinti yapılması konularını çalışıyoruz'' diye konuştu.

Recep Akdağ, 3 milyon Suriyeli sığınmacıya, 85 göçmen sağlığı biriminde hizmet verildiğini, bu sayının 2017 yılında da 500'e çıkarılacağını da dile getirdi.


Anlık Borsa


En Çok Aranan Haberler