FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sigortalılara e-devlet kapısı açılıyor!

E-Devlet Kapısı Entegrasyonu kapsamında Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nde (SBM) bulunan sigorta bilgileri görüntülenebilecek.

Sigortalılara e-devlet kapısı açılıyor!

Hazine Müsteşarlığı, Türkiye Sigorta Birliği (TSB), SBM ile TÜRKSAT tarafından hayata geçirilen E-Devlet Kapısına Hizmet Entegrasyonu basın toplantısı ile tanıtıldı. Uygulama ile 2003 başından bu yana elektronik ortamda tutulan tüm trafik sigortası kayıtlarına erişmeye imkân tanındı.

Basın toplantısında söz alan TSB Başkanı Recep Koçak bu hizmet sayesinde sigorta sektörüne duyulan güvenin olumlu yönde artacağını belirterek, “14 milyona yakın kullanıcısı olan E-Devlet Kapısı’ndan SBM’nin sunduğu servisler ile hazırlanan hizmetlere erişim www.turkiye.gov.tr adresinden giriş yapan sigortalılarımız için de mümkün olacak. Bu servisten faydalanan sigortalılarımız poliçe bilgilerine akıllı mobil telefonlarından ulaşabilecek. Diğer bir deyişle sigortalı vatandaşlarımız poliçelerini her an ceplerinde taşıyacak. Güç birliğimizin sigorta bilincinin oluşması, sigorta sistemine duyulan güvenin artması, sektörün gelişimi ve genişlemesi adına olumlu sonuçları olacağı kanısındayız.” ifadelerini kullandı.

SBM Merkez Müdürü Aydın Satıcı ise E-Devlet Kapısına Hizmet Entegrasyonu’na dair protokole uygun olarak 2014 başına kadar tıbbi kötü uygulama, tehlikeli maddeler ve tüpgaz, sağlık, hayat ve kasko poliçeleri ile hasar sorgulama uygulamalarının kullanıma açılacağını bildirdi.

E-Devlet Kapısı’nın kamu hizmetlerine elektronik ortamdan güvenli ve etkin bir şekilde her noktadan erişimi mümkün kıldığına işaret eden TÜRKSAT Genel Müdürü Dr. Özkan Dalbay ise “Toplum, bu tür bilgi merkezlerinin entegrasyonu ile ortaya çıkan çalışmalarda, tek noktadan istediği bilgiye ulaşma imkânına kavuşmaktadır.” dedi.

E-DEVLET KAPISI’NDAN YARARLANMAK İÇİN PLAKAYI GİRMEK YETERLİ
Başvuranların trafik poliçe bilgilerini görüntüleyebildiği bu hizmet ile bireyler hangi şirketten ne zaman poliçe yaptırıldığını, poliçenin hangi tarih aralığında yürürlükte olduğunu, araç bilgilerini, teminat bilgilerini, indirim oranlarını görebilecek.
E-Devlet Kapısı’na trafik poliçelerinin ardından tıbbi kötü uygulama, tehlikeli maddeler, tüpgaz poliçe ve hasar sorgulaması ile mecburi olmayan sağlık poliçeleri, hayat poliçeleri, kasko poliçe ve hasar bilgileri dahil edilecek.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler