FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şimdi de otomobil alana devre mülk dağıtıyor

Fadıl Akgündüz, son projesi Caprice Gold’u bitiremeyince ümidini otomobil satışına bağladı

Şimdi de otomobil alana devre mülk dağıtıyor

Caprice Gold’u zamanında bitiremeyen ve borçlarını ödeyemeyen Fadıl Akgündüz, yeni bir projeye başladı. Müşterilerine 60 ay vadeyle faizsiz otomobil satmayı planlayan Akgündüz, otomobil satın alanlara Caprice Didim Oteli’nden 20 bin, cip alanlara ise 30 bin lira değerinde devremülk tatil paketi vaat ediyor.

Zaman'ın haberine göre, Fadıl Akgündüz, son projesi Caprice Gold’u bitiremeyince ümidini peşin fiyatına faizsiz otomobil satışına bağladı. Caprice Gold’u söz verdiği tarihte bitiremeyen ve müşterilerine aylardır ödeme yapamayan Akgündüz, borcunu ödeyememesini 17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonlarına, Anayasa Mahkemesi Başkanı ile Barolar Birliği Başkanı’nın konuşmasına ve Başbakan Erdoğan’a yönelik Soma’da gerçekleştirilen protestolara bağlamıştı. Müşterilerine gönderdiği mektupta bir otomotiv firmasıyla anlaştığını belirten Akgündüz, bu sefer de 60 ay vadeyle peşin fiyatına taksitle faizsiz otomobil satmayı vaat etti. Mektubun başlangıcında faizin haram kılınmasıyla alakalı hadislere yer veren Akgündüz, faiz ile Yahudi sermayelerinin büyütüldüğünü belirterek, kurdukları bu sistemle Müslümanların sermayesini büyüteceklerini idda etti. Bu şekilde otomobil satın alanlara Caprice Didim Oteli’nden 20 bin, cip alanlara ise 30 bin lira değerinde devremülk tatil paketi hediye edeceklerini bildiren Akgündüz’ün satacağı araçların tescilini ise 6 ay sonra yapacak olması dikkat çekti. Akgündüz, müşterilerine gönderdiği mektupta, “Bir otomobil firmasıyla anlaşarak sizlere ‘Peşin fiyatına faizsiz otomobil sahibi olma avantajı’ sunuyoruz. Her otomobil alıcısına 20 bin lira ve her cip alıcısına 30 bin lira tutarında tatil hediye ediyoruz. Bu avantajlı kampanyayı sizlere sunarken satacağımız markaların bayi teşkilatlarına karşı ise haksız rekabet oluşmaması için size satacağımız araçların ilk 6 ay kiralık işlem görmesi ve 6 aydan sonra size devredilmesi gerekiyor.” denildi. Araçların devrinin 6 ay sonra yapılmasını, kendilerinin sağladığı imkânları bayilerin sağlayamamasına bağlayan Akgündüz, “Bizim sağladığımız sistemde aracın mülkiyetine sahip olma hususunda aslında hiçbir şey değişmiyor. Noterden de sizinle imzalayabileceğimiz satış sözleşmesi gereği, size ait olduğu hukuken belirlenen ve kullanımınızda olan aracınızın ruhsatını 6 ay sonra trafikte adınıza tescil ediyoruz. Hepsi bu kadar. Aslında kiralama ve araç faturaları için ödeyeceğiniz toplam bedel de sadece aracın peşin fiyatı kadar olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Piyasadaki sıfır model araçların fiyatı 20 bin liradan başlarken Akgündüz’ün otomobil ve cip satın alacak kişilere 30 bin liraya kadar tatil hediye etme vaadini nasıl gerçekleştireceği ise merak konusu oldu. Akgündüz, 15 yıl önce de yerli otomobil yapma vaadiyle on binlerce gurbetçiden yüz milyonlarca dolar toplamış ve bu paraları geri ödememişti. Yargılandığı davada dolandırıcılıktan 1,5 yıl hapis cezası alan Akgündüz’ün 600 milyon liralık mal varlığını, ablası ve eniştesinin kurduğu şirkete devrettiği ortaya çıkmıştı. Bu devirle alakalı Akgündüz’ün ortağı Sacit Duran’ın açtığı dava devam ederken davaya bakan mahkemenin 4 kez hakim değiştirmesi nedeniyle dava sonuçlandırılamadı. Duran, Akgündüz’ün gurbetçilerden topladığı paraların bir kısmını savururken, bir kısmını ise kardeşi ve eniştesine devrettiğini iddia ediyor.

Caprice Gold projesini zamanında bitiremeyen ve borçlarını ödeyemeyen Akgündüz, içinde bulunduğu mali krizden çıkmak için en son 128 dairelik ev otel projesini tanıtmıştı. Bu projeden ev alanlara aidat, elektrik, su faturası ödememeyi vaat eden Akgündüz, Caprice Maldivler projesiyle de her şey dahil 100 Euro’ya Maldivler’de tatil yaptıracağını ileri sürmüştü.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler