FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Somali'de avlanacaklar

Türkiye'de 'gırgır' adı verilen balıkçı teknelerinin gerekenden 3 kat fazla olması sebebiyle, 12 metreden uzun boylu teknelerin Somali, Yemen sahilleri gibi açık sularda avlanması öneriliyor.

Somali'de avlanacaklar

Türkiye'de 'gırgır' adı verilen balıkçı teknelerinin gerekenden 3 kat fazla olması sebebiyle, 12 metreden uzun boylu teknelerin Somali, Yemen sahilleri gibi açık sularda avlanması öneriliyor. Hürriyet'ten Duygu Erdoğan'ın konuyla ilgili özel haberi şöyle:

Türkiye’deki balıkçı teknesi kapasitesinin, avlanabilecek balık miktarıyla kıyaslandığında, gerekli olandan 3 kat fazla olduğu belirtildi. Bu nedenle 12 metreden uzun “gırgır”ların, Yemen, Umman, Somali gibi açık sularda avlanmaya gitmesi önerilirken, balıkçılar mevzuatın sıkıntılı olduğuna dikkat çekiyor.

Onuncu Kalkınma Planı Su Ürünleri Özel İhtisas Komisyonu’nun raporuna göre Türkiye’de balıkçı teknelerinin sayısı, 2013 yılı itibariyle 19 bin 669’a ulaştı. Ancak sularımızda avlanabilecek balık miktarı, bu denli yüksek tekne sayısına göre yetersiz. Hatta bu nedenle, 2002 yılından itibaren balıkçı gemilerine yeni ruhsat verilmemeye başlanmış.

Söz konusu raporda, Hint Okyanusu’nda, özellikle Afrika kıyılarında işletilmeyen balıkçılık kaynakları bulunduğu, bunlardan Avrupa ve bazı Uzakdoğu ülkelerinden balıkçıların faydalandığı belirtildi. Raporda, balıkçılık kaynağı yüksek Yemen, Umman, Somali ve Tanzanya ile gerçekleştirilecek görüşme ve anlaşmalarla, Türk filolarına da buralarda avcılık imkânı yaratılabileceğine vurgu yapıldı.

Mevzuat iyileştirilirse...

Sagun Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tuncay Sagun, kapasitenin açık sularda kullanılması fikrine katıldığını dile getirdi. Sagun, “Balık avlayan tekne sayısı, avlanabilecek balık miktarının çok üstünde. Aslında büyük tekneler açık sulara gitmeli. Küçük tekneler iç sularımıza yeter. Ancak mevzuat iyileştirilmeli” dedi. Sagun, şunları söyledi: “Ben avlayıp geliyorum, gümrükte ‘Hani bunun veteriner belgesi? Menşei ne’ diye soruyorlar. Denizden çıkmış, nereden bileyim menşeini? Buna ithalat gözüyle bakılmamalı. Hollandalılar, İspanyollar gidiyor da, biz niye gidip avlanamayalım?”

Ekonomiye geri döner

Kılıç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç da, rapora olumlu bakarken, atıl duran tekne gücünün ve yatırımların ekonomiye geri kazandırılmasının mümkün olacağını ifade etti.
Kılıç, “Kararı destekliyoruz. Ayrıca endemik balık türlerimizin yok olma tehlikesi bertaraf edileceği gibi, balık miktarı da bu sayede artma şansı bulacak” diye konuştu.

Bakanlık söküme gönderiyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, daha önce uygulamaya koyduğu projeyle denizlerde aşırı ve bilinçsiz avlanmayı engellemek, tekne sayısını azaltmak için 12 metre üzerindeki tekne sahiplerine, gönüllü olarak gemilerini filodan çekmeleri karşılığında destek uygulaması başlatmıştı. Geçen yıl başlatılan uygulamayla 364 balıkçı teknesi filodan çekildi ve söküme gönderildi. Tekneler için balıkçılara 69 milyon lira ödendi. Daha sonra 10 metre üzeri balıkçı tekneleri de destek kapsamına alındı.

‘Daha güvenli yerler bulunur’

Hint Okyanusu kıyılarında, Somali gibi ülke sularının güvensiz oluşu nedeniyle tercih edilmeyeceğini belirten Sagun Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tuncay Sagun, “Onlar önermiş, ama çok daha güvenli yerler bulunur. Herşeyi avlayabiliriz. Açık sularda tüm balıklar var. Teknelerimiz de bu sular için çok uygun” diye konuştu. Sagun’un verdiği bilgilere göre, Türkiye’de 30-50 metre arasındaki teknelerde ciddi artış yaşandı. 50 metrenin üzerinde de tekneler var. 15-20 metre arası 318, 30-50 arası 228, 50 metre üzeri 6 tekne bulunuyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler