FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

S&P'den Türkiye'ye bir iyi bir kötü haber

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye'nin bu yılki büyüme tahminini 0.1 puan yükseltirken, 2016 tahminini 0.4 puan aşağı çekti.

S&P'den Türkiye'ye bir iyi bir kötü haber

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's Türkiye'nin 2016 gayrı safi yurtiçi hasıla (GSYH) büyüme beklentisini 0.4 puan düşürerek yüzde 2.8'e indirirken, 2015 büyüme beklentisini de 0.1 puan artırarak yüzde 3.1'e yükseltti.

S&P tarafından yayımlanan raporda, dış koşullar ve Çin ekonomisinin yavaşladığına dair endişelerin gelişmekte olan ülke piyasaları önünde yurtdışı kaynaklı engel yarattığı belirtildi.

"Türkiye'nin Çin'den maruz kaldığı doğrudan etki güçlü değil. Ancak (bunun yarattığı) küresel riskten kaçış, Fed'den beklenen para politikasında sıkılaştırma adımlarının TL ve tahvil piyasasında yaratacağı etkileri güçlendiriyor" denildi.

S&P tahminlerini oluştururken Merkez Bankası'nın (TCMB) para politikasını kademeli olarak sıkılaştırarak 2016 sonuna kadar politika faizini yüzde 8.5'e yükselteceğini varsaydığını belirtti.

Raporda ayrıca Kasım ayında tekrar edilecek seçimlerin getirdiği siyasi belirsizlik ve jeopolitik endişeler nedeniyle Türkiye'ye yönelik yatırımcı iştahının azaldığı ifade edildi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler