FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Su Borularının Bakımını Yaparken, Milyonlarca Euro Değerinde Hazine Buldular

İspanya'da su boruları üzerinde çalışan işçiler toplam 600 kilo ağırlığında Roma döneminden kalan anforalar içinde sikke buldu. Hazinenin değeri milyonlarca Euro.

Su Borularının Bakımını Yaparken, Milyonlarca Euro Değerinde Hazine Buldular

İspanya'nın güneyindeki Sevilla kentinde su borularının rutin kontrolünü gerçekleştiren işçiler Roma dönemine ait 600 kilogram sikke buldu. İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre; sikkeleri inceleyen Sevilla arkeoloji Müzesi Müdürü Ana Navarro, düzenlediği basın toplantısında, "Benzersiz bir koleksiyon, Çok az örneği var" dedi.

19 ANFORA İÇİNDE

3'üncü yüzyıl sonları ile 4'üncü yüzyıl başlarıyla tarihlenen bronz sikkelerin Sevilla yakınlarındaki Tomarres kasabasında 19 amfora içinde bulunduğu belirtildi.

Navarro, sikkelerin maddi değerine ilişkin net bir rakam vermese de "milyonlarca euro eder" ifadesini kullandı. Navarro, "Size ekonomik bir değer veremiyorum, çünkü sahip oldukları değer tarihi ve bunu hesaplayamazsınız" dedi.

ORDU VE MEMURLARIN HARCAMALARI İÇİN

Ordu ve memurların harcamaları için kullanıldığı tahmin edilen sikkelerin üzerinde Roma imparatorları Maximian ile Konstantin'in mühürleri bulunuyor.

Yetkililer, su boruları üzerindeki çalışmaları durdurup, bölgede arkeolojik kazı yapmayı planlıyor.


Anlık Borsa


En Çok Aranan Haberler