FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Su faturalarına bir ücret daha!

Bir çöpe iki vergi alınmaya başladı. Katı atık toplama ve çevre temizlik vergisi ile bir torba çöpünüzden ikinci kez para alınıyor.

Su faturalarına bir ücret daha!

Çöp toplama hizmetini sudan aldığı para ile finansa eden belediyeler hane başına çöp parasını su faturalarına yansıtınca tüketici çileden çıktı.

Faturalarla başı dertte olan tüketici “katı atık toplama ve bertaraf ücretleri”nin su faturalarına yansıtıldığını görünce şok oldu. “Çevre temizlik vergisi ödüyoruz çöp toplama ücreti nedir?” diyerek Şikayet Portalı Şikayetvar’a şikayet gönderen tüketiciler “Bir çöpe iki vergi mi ödenir?” diyerek tepki gösterdiler.

AYNI VERGİ İKİ DEFA ALINIR MI?
“Belediye su faturasına çöp toplama parası ekliyor! Su faturalarında zaten çevre temizlik vergisi olduğu halde belediye ikinci bir vergiyi eklemekten çekinmiyor. Bir de geriye dönük olarak tahsil ediyor. Eğer bir Encümen kararı ile böyle vergi tesis edilebiliyorsa o zaman kanun çıkarmaya gerek var mı? Her Belediye kendine lazım olan vergiyi encümen kararı ile yürürlüğe koysun. Aynı vergi iki defa alınır mı? Şikayetçiyiz.”

BİR ÇÖPE İKİ VERGİ
“Su faturamda katı atık toplama ve bertaraf ücretlerini görünce adeta şok oldum. Yani bir çöpe iki vergi ödüyoruz. Katı atık bedeliyle, bir torba çöpten ikinci kez para alınıyor. Çöp toplama hizmetini sudan aldığı para ile finanse eden belediyeler hane başına çöp parası alıyor. Toplama parası ilçe belediyelere, bertaraf bedeli Büyükşehir’e veriliyor. Bir belediyenin rakamı diğerine uymuyor. Çöp aynı çöp ama belediyeler arasındaki fark hayli fazla.”

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler