FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sülük toplamanın cezası ağır oldu!

Kırklareli'nin Demirköy İlçesi'ndeki İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı sınırları içerisinde sülük topladığı tespit edilen bir kişiye çevre kanununa muhalefetten 42 bin 479 TL para cezası kesildi.

Sülük toplamanın cezası ağır oldu!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kırklareli Şube Müdürlüğü, Demirköy İlçesi'ndeki Longoz Ormanları Milli Parkı'nda Kaçak olarak sülük toplayan bir kişinin yakalandığını açıkladı. Açıklamada, bu kişiye 'milli parkta biyolojik çeşitliliği tahribat ve çevre kanunu gereği' para cezası uygulandığı belirtilerek şöyle denildi:

"Doğal çevreyi oluşturan biyolojik çeşitlilik ile bu çeşitliliği barındıran ekosistemin korunması esastır. Biyolojik çeşitliliğin sürdürülebilirliğinin sağlanması bakımından nesli tehdit veya tehlike altında olanlar ile nadir bitki ve hayvan türlerinin korunması esas olup, mevzuata aykırı biçimde ticarete konu edilmeleri yasaktır. Ayrıca, 2873 sayılı Milli Parklar Kanunun 14'üncü maddesi gereği, Milli Park sınırları içerisinde tabii ve ekolojik denge ve tabii ekosistem değeri bozulamaz, yaban hayatı tahrip edilemez."

Sağlıklı durumda ve doğal yaşam ortamına yakın bir yerde ele geçirilen yaklaşık 1 kilo sülük zarar görmeden yeniden doğal ortamlarına bırakıldı. DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler