FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

T-Bank KOBİ’lere olan desteğini sürdürecek

T-Bank Genel Müdürü Dinçer Alpman, KOBİ’leri çok önemsediklerini belirterek, oluşturdukları segmentteki firmalara katkı sağlamayı sürdüreceklerini söyledi.

T-Bank KOBİ’lere olan desteğini sürdürecek

Turkland Bank (T-Bank) Manavgat Şubesi’nin yeni yerine taşınması dolayısıyla Antalya’nın Manavgat İlçesi’ne gelen Genel Müdür Dinçer Alpman, Mynet Haber’e özel açıklamalarda bulundu.

T-Bank’ın hedefinin KOBİ’lere kaynak sağlamak olduğunu belirten Genel Müdür Alpman; “Bizim bireysel bankacılıkta çok büyük hedeflerimiz yok. Biz sanayi ve ticaret işletmelerini kendi ölçülerimize göre finanse ederek ülke ekonomisine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. İşin tüketim boyutundan ziyade üretim boyutuyla ilgiliyiz” dedi.

Bizim hedefimiz KOBİ’ler
T-Bank’ın hedef kitlesinin KOBİler olduğunu belirten Genel Müdür Alpman;
"Türkiye’de KOBİ tanımı çok farklı. KOSGEB farklı bir tanım veriyor, bankalar farklı farklı tanımlar veriyor. Sivil toplum kuruluşları daha farklı tanımlar veriyor. T-BANK’ın hedef kitlesi yıllık cirosu 3 ile 10 milyon dolar arasında olan işletmeler. Bizim için bu firmalar önemli. Kredi portfoyümüzün yüzde 30’dan biraz fazlasını sanayi ve hizmetler sektöründe yer alan bu firmalar oluşturuyor" dedi.

Turizme büyük önem veriyoruz
Türkiye’de turizm sektörünün büyük bir atılım yaptığına dikkat çeken Genel Müdür Dinçer Alpman, “Türkiye genelinde 27 olan şubelerimizin 2 tanesini Antalya’da bulunuyor. Antalya merkez ve Manavgat Şubeleri. Turizm sektörü bizim için önemli. Zaten gelen davetlilerimizin çoğunluğunu turizmciler oluşturuyor. Biz, ya onlara yatırım aşamasında veya işletme aşamasında kredi verdik veya bizim boyutlarımız aşan işlerinde de oldukça iyi diyaloglarımız oldu” diye konuştu.

5 yılda 50 şubeye çıkma hedefi
T-Bank’a Lübnan merkezli Hariri Gurubu’nın bankası Bank Med ve Ürdün merkezli Arab Bank yüzde 50’şer ortak olduklarını belirten Genel Müdür Alpman, “Sanırım Hariri Gurubunu anlatmaya gerek yok. Türk Telekom, Avea ve T-Bank’la birlikte halen Türkiye’de doğrudan en büyük yabancı yatırımı yapan gurup” dedi. Bankanın MNG Bank’tan alındıktan sonra sadece 9 olan şube sayısını 27’ye çıkardıklarını söyleyen Alpman; “Önümüzdeki 5 yıl içinde şube sayımızı 45 ila 50’ye yükseltmeyi hedefliyoruz. Bireysel bankacılıktan ziyade kurumsal ve ticari bankacılıkta belirli bir segmente hizmet verme politikamızdan dolayı büyük bir şube atılımı yapmayacağız” dedi.

Ekonomik krizin durumu
Bankacı gözüyle dünyada özellikle Avrupa’da yaşanan krizi değerlendiren Genel Müdür Alpman; “Ekonomik kriz, ona nereden baktığınıza bağlıdır. Eğer bugün Avrupa’da yaşıyorsanız, durumun çok kötü olduğunu, hatta Yunanistan’dan bakarsanız 2-3 nesilin kayıp duruma geldiğini görürsünüz. Ama Türkiye’de ekonomik krizle ilgili herhangi bir sorun yok” dedi. Türkiye’nin 2002’de çok büyük bir finansal krizin içine girdiğini ifade eden Alpman; “Biz 2002’de yaşadığımız finansal krizden çıkmak için çok büyük acılar çektik, büyük bedel ödedik. Belki de bizim şansımızdı, o dönem dünyada ekonomik kriz yoktu ve biz kolay finansal kaynak bulduk” dedi. Türkiye’de ekonomik ve siyasal istikrarın olduğunu altını çizen genel müdür Alpman, “Türkiye, şimdi ileriye doğru umutla bakabiliyor ve dünya üzerinde hem istikrarını hemde krebilitesini koruyan ülkeler arasında yer alıyor” dedi.

İşsizlik biterse kriz biter
Ekonomik krizin sona erdiğini işaretlerinin belirmesi ve krizin sona ermesi için kendisi açısından sadece tek bir gösterge olduğunu ifade eden Alpman; “Ekonomistler uzmanlar farklı bakış açılarıyla kerizin nasıl sona ereceğini ve bunun nasıl anlaşılacağını tartışıyor. Bence krizin sona ermesi için işsizlik oranlarının 2008 öncesine rakamlara dönmesi gerekiyor. Bundan farlı değerlendirmelerde de mutlaka doğruluk ve haklılık payı vardır ama işsizlik rakamları olduğu gibi duruyorsa bütün çözümler kısa vadeli olur. Asıl sorun işsizliği halletmek” diye konuştu

S&P not düşürmesi anlamsız
Standart & Poors’un Türkiye için verdiği reyting notun durağandan negatife çevrilmesinin bankacı olaral çözemediğini kaydeden T-Bank Dinçer Alpman; “Türkiye’nin bütün rkonoimk göstergeleri iyiyken notunu düşüren S&P, ekonomik kriz içinde kıvranan ve önümüzdeki günlerde seçim kararı alınan Yunanistan’ın notunu yükseltti. Bunu anlamakta zorlanıyorum” dedi.

Mithat Abakan
www.manavgathabermerkezi.com

Anlık Borsa


En Çok Aranan Haberler