FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tam da tercih döneminde, haydi #ruhişini bulmaya

Eğitim ve kariyer yolculuğunda gençlere yardımcı olmayı hedefleyen yeni nesil kariyer platformu buneis.com; “Kariyer de yaparım, mutlu da olurum” diyen herkesi #ruhişini bulmaya davet ediyor!

Tam da tercih döneminde, haydi #ruhişini bulmaya

Türkiye, nüfus artış hızı son yıllarda yavaşlamış olmasına rağmen, halen bir çok “gelişmiş” ülkeye göre gençlerin oranının en yüksek olduğu ülke.Ve tahminler bu durumun uzun yıllar boyunca değişmeyeceğini gösteriyor. Dolayısı ile söz konusu bu kitlenin bilinçli ve duyarlı bireysel seçimler yapmaları toplumsal fayda yaratmak açısından çok önemli.

**Gelecek Endişesi Üniversite Eğitiminden Anahtar Teslim İş Beklentisini Artırıyor !

Peki ama ya #ruhişi?**

OSYM.gov.tr'de yayınlanan 2016 yılı LYS istatistiklerine baktığımızda, üniversite sınavına giren öğrencilerin sadece%55'inin "ilk kez sınava giren lise son sınıf öğrencisi" olduğunugörüyoruz. Üniversite eğitiminin halen bir anahtar teslim meslek kursu olarak algılanıyor olması, bir çoklarını tekrar tekrar aynı sınava girmeye ve en fazla gelecek garantisi sağlayacak mesleği seçmek adına, kendilerine uygun olmayan bölümlerde gönülsüzce okumaya itiyor.

Öte yandan yeni neslin iş bulma süreçlerinde artık farklı arayışlarla hareket ettiği gerçeği de ortada. Sahici, samimive açık iletişimden yana olan gençler, örneğin çalışacakları şirketlerde kendi kişisel özelliklerine benzer özelliklerde çalışanlar olmasına dikkat ediyor.

Bilindik mesai kavramı dışında çalışmayı tercih eden ve işi hayatlarının doğal bir uzantısı olarak kabul eden bu kuşak için “işyerinde mutlu olmak” da son derece önemli, hatta zorunlu bir olgu. Dolayısıyla üniversite eğitimi aşamasında gencin kendini tanımaya çalışarak ‘ruh’una uygun bir seçim yapıyor olması, ileride deneyimleyeceği iş hayatında kendisine büyük avantaj sağlayabiliyor.

Geleceğini Mutlu Olacağı İşi Yapmak Üzere Planlayanlar Icin Artık buneis.com Var!

Buneis.com gençlere eğitim hayatları sırasında vesonrasında karşılarına çıkacak fırsatları ve kısıtlamaları gösterebilmek; gerçek hayat deneyimlerine tanık olurken yaşamsal ve mesleki farkındalık geliştirmelerine aracı olabilmek hayalinden doğan yeni nesil dinamik bir kariyer platformu.

Farklı sektörlerden farklı pozisyonlarda çalışan kişilerin kısagörsel öykülerini bir araya getiren yeni nesil kariyerplatformu olan Buneis.com’daki her bir video-öykü, geçmişindefarklı bir eğitim almış, bugününde farklı birkariyer yolu seçmiş ve geleceğinde de farklı hayalleri olan, gerçek kişilerin gerçek tecrübelerini aktarıyor.

Platformda, üniversite, bölüm ve sektör bazında arama yapabilmenin yanı sıra, kısa ve eğlenceli bir anket ile gençlerin hayat tercihlerine en yakın olan hikayelerin karakterleri ile yüzdesel olarak eşleşmeleri de sağlanıyor. Kendileri gibi düşünenlerin yaptıkları işler hakkında bilgi edinen gençler, olası kariyer seçeneklerine dair farkındalıklarını bu yolla artırmış ve buneis.com sayesinde “Ruh iş”lerini bulmaya bir adımdaha yaklaşmış oluyor.

Gençlere Yol Göstererek Sosyal Fayda Üreten ve Mutlu Calışanlar Ile Sürdürülebilir Verimlilik Hedefleyen Şirketler de buneis.com'da!

Araştırmalar gösteriyor ki, gençler kendilerine“değen/dokunan” bir anlatıma sahip kurumları daha fazla hatırlıyor ve tercih ediyor. Yani klasik anlamda görünür olmak artık tek başına yeterli değil. Özellikle yeni neslin mabedi dijital dünyada yer almak, yanı sıra kurumun değerlerini yansıtacak sosyal sorumluluk çalışmaları yaparak bütünsel ve sürdürülebilir bir iletişim kurmak her zamankinden daha fazla önemli.

Buneis.com platformu üzerinde kendilerine ait özel sayfalara sahip olan firmalar işe alımlarda maliyetlerini azaltarak doğru hedef kitleye ulaşmanın yanı sıra, "bir şirketin gerçek sermayesi mutlu calışanlarıdır" mottosu ile kurum kültürlerini kendi çalışanlarının video-hikayeleri ile doğru ve samimi bir dilde aktarma fırsatı yakalıyorlar.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler