FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tanesi 40 kuruş

Karadeniz'de bolca palamudun adedinin 40 kuruşa kadar düştüğünü iddia eden balıkçı Erdem Güldal'a Kastamonu ve İstanbul'dan itirazlar geldi.

Tanesi 40 kuruş

Karadeniz'de bolca avlanmaya başlayan palamudun adet fiyatının, 40 kuruşa kadar düştüğünü iddia eden balıkçı Erdem Güldal'a Kastamonu ve İstanbul'dan itirazlar geldi: "150 gr'lık çingene palamudu bile 1 lira, o fiyata palamut olmaz"

Denize açılan balıkçıların bol miktarda palamutla dönmesi, hem balıkçının hem de vatandaşların yüzünü güldürdü.

Balıkçılardan Erdem Güldal, hava koşullarının iyi olmasından dolayı palamudun çok avlandığını, balıkçıların balık dolu teknelerle döndüklerini söyledi.

Palamudun fiyatının düşmesinin balıkçıları düşündürdüğünü vurgulayan Güldal, şöyle konuştu:

"Balığın tanesini şu anda 40 kuruştan veriyoruz. Balık bol olunca, fiyatların düşmesi nedeniyle tutuğumuz balıklar, balıkçıların masraflarına yetmiyor. Dün Karadeniz'den 7 bin balıkla döndüm. Tezgahlar balıkla şenlendi fakat yaşanan bolluktan dolayı fiyatların düşmesi vatandaşlara yaradı. Sezon başında 10 liradan satışa sunulan palamutların tanesi, şimdi 30-40 kuruş. Bin bir zahmetle tutuğumuz balıklar para etmiyor."

"HAYIR, BU FİYAT MÜMKÜN DEĞİL"

Kastamonu’da palamutun tanesinin 6-7 lira seviyesinde olduğunu ifade eden Kastamonu Mevsim Balıkçılık yetkilisi, hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, palamut fiyatlarının 40 kuruşa düşmesinin mümkün olmadığını dile getirdi. Yetkili, ‘çingene palamutu’ olarak adlandırılan balık çeşidinin bile tanesinin 1 lira seviyesinde, bu balık türününde 150 gram civarında olduğunu belirtti.

İstanbul balık halinde faaliyet gösteren Erdoğan Durmuş da şunları söyledi: “40 kuruşa palamut satılması gibi bir durum söz konusu olamaz. İstanbul balık halinde palamutun tanesi 6.5-7 lira seviyelerinde satılıyor. Türkiye’de balık piyasasını İstanbul belirler. Böyle bir fiyat oluşması da mümkün değil.”

AA

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler