FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Taşeron işçiye kadro geliyor mu? Başbakan'dan taşeron açıklaması

Başbakan Yıldırım, Türk-İş'i ziyareti sonrası yaptığı açıklamada, taşeron ile ilgili çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu ve önümüzdeki haftalarda Bakanlar Kurulu'nun gündemine getirileceğini söyledi.

Taşeron işçiye kadro geliyor mu? Başbakan'dan taşeron açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, Türk-İş'i ziyareti sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, "Türk-İş'e gelip taşeron konusunu konuşmamak olmaz. Bu konu için uzun süreden beri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve diğer bakanlıklar bir çalışma yürütüyorlar. Muhakkak bu meseleyi gündemden çıkaracağız. Taşeron olarak çalışanların statülerini bir kalıcı esasa bağlayacağız. Çalışma çeşitli alternatifler ile tamamlanmak üzere. Önümüzdeki haftalarda Bakanlar Kurulu'na gelecek. Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda (EKK) görüşülecek. Var olan sonuç kamuoyu ile paylaşılacak." açıklamasını yaptı.

"Türkiye'nin güvenlik meselesidir"

Kuzey Irak'ta 25 Eylül'de gerçekleştirilmesi planlanan referandum ile ilgili konuşan Yıldırım, "Geldiğimiz noktada bu karara uluslararası alanda hiç destek yok. Karararın yanlışlığını defalarca ifade ettik. Şu ana kadar beklediğimiz olumlu adımı görmedik, bu referandumun gerçekleşmesi Türkiye'nin ulusal güvenlik meselesidir" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın istifa ettiği iddialarına ilişkin bugün açıklama yapacaklarını bildirdi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler