FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TBB'den önemli uyarı

Türkiye Bankalar Birliği, kendilerini TBB personeli veya TBB ile anlaşmalı kuruluş yetkilisi olarak tanıtanlara yönelik uyarıda bulundu.

TBB'den önemli uyarı

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), Birliğin, çalışanları ve/veya anlaşmalı kuruluşlar eliyle bankaların müşterilerinin bankalara ödedikleri ücret, masraf ve komisyonların geri ödenmesine yönelik bir çalışmasının ve görevinin bulunmadığını bildirdi.

TBB'den yapılan yazılı açıklamada, son günlerde, kendilerini TBB personeli veya TBB ile anlaşmalı kuruluş yetkilisi olarak tanıtan bazı kişilerin, banka müşterilerini telefonla arayarak, müşterilerin bankalara ödedikleri ücret, masraf ve komisyonların kendilerine geri ödenmesine aracılık edecekleri vaadiyle müşterilerin kişisel bilgilerini talep ettiklerinin öğrenildiği kaydedildi.

Açıklamada, bu vaatlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"TBB'nin, çalışanları ve/veya anlaşmalı kuruluşlar eliyle bankaların müşterilerinin bankalara ödedikleri ücret, masraf ve komisyonların geri ödenmesine yönelik bir çalışması ve görevi bulunmamaktadır. Kendilerini TBB çalışanı veya TBB ile anlaşmalı kuruluş yetkilisi olarak tanıtan kişilere kesinlikle itibar edilmemeli, bir dolandırıcılık olayına maruz kalınmamasını teminen kişisel bilgiler asla paylaşılmamalıdır. Bu kişiler hakkında ilgili kurumlar nezdinde suç duyurusunda bulunulmalıdır."

Kaynak : AA

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler