FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TCMB haftalık vadede miktar yöntemiyle fonlama yapmadı

Merkez Bankası (TCMB) bugün de miktar yöntemiyle bir hafta vadeli repo ihalesi açmadı.

TCMB haftalık vadede miktar yöntemiyle fonlama yapmadı

Öte yandan bankalar, TCMB'den yüzde 8.50 faizle kotasyon yoluyla repo imkanından ve yüzde 10.00 faizle geç likidite penceresinden de yararlanabilecek.

TCMB haftalık repo ihalesinde piyasayı yüzde 8 faizle fonluyordu.

TCMB'nin bugün haftalık vadede miktar yöntemiyle 5 milyar TL, BIST kotasyon yoluyla 35 milyar TL, GLP repo ile 190 milyon TL, Bankalararası para piyasalarından 9,773 milyon TL geç likidite imkanı ile 14.1 milyar TL dönüşü bulunuyordu.

Kararın ardından dolar/TL anlamlı bir değişim göstermedi. Bankacılar repo ihalesi açılması durumunda bir tepki olabileceğini açılmamasının beklenen bir gelişme olduğunu belirtmişlerdi.

TCMB geçen hafta Perşembe gününden beri miktar yöntemiyle bir hafta vadeli repo ihalesi açmadı. TL'nin dolar karşısındaki sert değer kayıpları likidite adımlarının desteğiyle kısmen de olsa durdu.

TCMB verilerine göre, piyasa 37,167.4 milyon lira eksi rezervle açıldı. Bankaların serbest depo bakiyeleri 25,523.6 milyon lira oldu. Piyasa dün 33,921.1 milyon lira eksi rezervle açılmış, bankaların serbest depo bakiyeleri ise 33,173.8 milyon lira olmuştu.

Öte yandan, TCMB daha önce açıkladığı üzere döviz satım ihalesinde minimum satış tutarını sıfır olarak belirledi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler