FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Terör saldırısı kepenkleri indirdi

Terör saldırısı kepenkleri indirdiAnkara’daki kanlı terör saldırısı Türkiye’yi yasa boğdu. Eğlence bitti, müzik sustu, mekânlar kepenk indirdi.

Terör saldırısı kepenkleri indirdi

Cumartesi sabahı Ankara’daki barış mitinginde gerçekleşen patlamalar tüm Türkiye’yi yasa boğdu. 97 kişinin yaşamını yitirdiği kanlı saldırının ardından İstanbul geceleri de sessizliğe büründü.

Etiler, Ortaköy, Nişantaşı ve Asmalımescit’teki mekânlar, kapılarını kapatarak teröre tepki gösterdi.

Bankacılardan teröre lanet yağdı

Bankacılar bu defa piyasayı konuşmadı, teröre lanet yağdırdı.

Türkiye, cumartesi günü Cumhuriyet tarihinin en çok ölümlü terör saldırısıyla sarsıldı. Başkentin göbeğinde patlayan bombalar 97 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine yol açtı.

Hiç biri duygularını tam olarak ifade ettiğinden emin konuşmadı. Konuşan, cümlesini yetersiz ve eksik bularak tekrar tekrar yanıt verdi. Konuşmak ayıp, susmak ondan da ayıptı. Acaba ‘Piyasa nasıl olacak?’ sorusu mu sorulacaktı... Çünkü onlar önce ‘insan’ değil, bankacı olarak görülürdü. ‘Yok’ dedi hepsi, ‘Piyasa ne olacaksa olsun. İnsan her şeyden değerlidir.’

“Biz siyasetçi değiliz, ama sorumlu olduğumuz kurumlar var” diyen bankacılar, Ankara’da 95 vatandaşın öldürüldüğü saldırıya ilişkin off the record şu mesajları verdiler:

- “Lanetliyorum. İçim kan ağlıyor. Çok üzgünüz. Ankara’da yaşanan katliamın yanıtını veremiyorum. Hala şoktayım. Dünyada böyle bir katliam var mı?”

- “Çok büyük bir acı. Karmaşık duygular içindeyim. Kimin ne olduğu, hangi taraftan olduğu önemli değil. İnsanlık dramı yaşıyoruz. İnsanın insanlığından utanmaması mümkün değil. Katledilen insanların amaçları barıştı, barış için yürümek istediler. Biz çok ayrışmıştık. Yürüyerek değil ama ölerek bu ayrışmayı sonlandıracaklar.”

- “Çok üzücü. Umarım hepimiz büyük bir birlik ve beraberlik içinde durmayı başarırız. Toplum olarak bu konularda gereken sağduyuyu gösteririz. Herkes bu konuları yeterince biliyor ve konuşuyor. Artık toplum olarak yapmamız gerekeni yapmalıyız.”

- “Diyecek bir söz bulamıyorum. Son derece tedirgin ve üzgünüm. Cumhuriyet tarihinin en büyük katliamı. Bundan kötüsü yok.”

- “İnsan ne diyeceğini bilemiyor. Artık dur bakalım ne olacak deme noktasında değiliz. Türkiye bu şiddet dairesinden çıkmalı.”

- “İnsan her şeyden daha değerlidir. Bir insan da ölse çok sayıda da insan ölse de. Bir can her şeye değer.”

- “Allah daha beterinden saklasın. Piyasalar ne olacak diye asla konuşmak istemiyorum. Daha geniş ve insani düşünmeliyiz.”

Birlik ve sağduyu vurgusu

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben ise, “Çok üzgünüm. Ülkemiz bunu hak etmiyor. Ülkeyi karıştırmak istiyorlar. Bir takım zorlukların içine düşürmek istiyorlar. Bütün halkımız, siyasi partiler sağduyu içinde hareket etmeliyiz. Türkiye güzel günlere yelken açarken bu yaşananlar rast gele şeyler değil. Bir takım eller koordine ediyor. Basınıyla, halkıyla, siyasi partileriyle birlik ve beraberlik içinde inşallah bunun üstesinden geleceğiz” diye görüşlerini aktardı.

İş dünyasından çağrı: Failleri yakalayın

Türkiye'yi yasa boğan Ankara'daki terör saldırısına tepki gösteren iş dünyası faillerin biran önce yargı karşısına çıkarılmasını istedi.

Türkiye’yi yasa boğan Ankara’da ‘Emek, barış ve demokrasi’ mitingindeki katliama iş dünyası da tepki gösterdi. İş dünyası örgütleri saldırıyı lanetlerken faillerinin bir an önce bulunup yargı karşısına çıkarılmasını istediler.

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Cansen Başaran Symes: “Terör ve şiddetin her türlüsünü lanetliyoruz. Son patlamalarla tepe noktasına ulaşan şiddet olayları ile ilgili olarak, vatandaşlarımızın can güvenliğinin ve huzurunun tam olarak sağlanması yönünde gerekli tüm tedbirlerin gözden geçirilmesi ve bu olayın suçlularının ortaya çıkarılması kamu vicdanı açısından hayati derecede önemlidir. Şiddet ülkemizden tümüyle sökülüp atılana kadar kararlı bir mücadelenin içinde olmalıyız."

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: “Barışı ve kardeşliği hedef alan, masumların canına kasteden terörün her türlüsünü şiddetle kınıyoruz. İnsanlık dışı saldırıyı Türk iş dünyası adına şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Şiddetten bir çözüm veya gelecek bekleyenlerin, insanlık değerleriyle hiçbir bağlantısı olamaz. İnanıyoruz ki devletimiz bu saldırının faillerini en kısa sürede bulacak ve yargı önüne çıkaracaktır.”

Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi: “Masum vatandaşlara yönelik akıl ve vicdan yoksunu saldırıları gerçekleştiren kirli elleri, nefesimiz tükenene kadar lanetlemeye devam edeceğiz. Terörden dolayı, Türkiye’nin herhangi bir yerinde tek bir vatandaşımıza dahi zarar gelmeyene kadar milletçe tek vücut olmalı ve terörü
yaratan tüm faktörlere karşı ortak bilinçle hareket etmeli, bu belayı bu güzel topraklardan bir daha geri dönmemek üzere uzaklaştırmalıyız.”
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken: “Terör nereden gelirse gelsin kardeşliğimize sahip çıkalım. Masum insanlara karşı kimden, nereden, hangi şartlarla yapılırsa yapılsın kabul edilemez, yapanları lanetliyoruz. Türkiye yoluna kardeşliğine, birliğine ve dirliğine sahip çıkarak devam edecektir.”

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan: “Bu yaşananlar ibret vericidir. Bu katliamın faillerinin mutlaka bulunması ve ülkemizde benzer bir olayın bir daha yaşanmaması en büyük dileğimizdir.”
Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Tarkan Kadooğlu: “Sorumluların ivedilikle bulunması ve yetkili makamlarca cezalandırılmalarını istiyoruz. Türkiye’de miting ve gösteri alanlarının güvenliği konusunda daha yoğun önlemler alınması ve bu konuda olağanüstü bir titizlik gösterilmesi hususunun altını da çizmek istiyoruz. Ne olursa olsun barışa, huzura, güvene olan inancımız hiç azalmamalıdır.”

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ahmet Erdem: “Saldırıyı kınıyoruz. Terörün her türlüsünü tel’in ediyor ve ülkemizde bir daha bu tür elim olayların yaşanmamasını diliyoruz.”

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan: “Milletimizin hiç hak etmediği bu hunhar terör saldırısını lanetlerken bir arada yaşama arzumuzu ve toplumsal sağduyumuzu koruyarak geçmişte olduğu gibi şimdi de terörün asla kazanamayacağına inanıyoruz.”

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci: “Ülkemizi kaosa ve iç savaşa sürüklemek isteyen teröre inat, barıştan ve kardeşlikten vazgeçmeyeceğiz. Türkiye’nin en önemli önceliği akan kanın durdurulmasıdır. Halkımıza barışı ve huzuru çok görenleri, bu alçak ve hain saldırıyı gerçekleştirenleri lanetliyoruz.”

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir: “Saldırıyı gerçekleştirenler-le, arkasındaki güçlerin bir an önce belirlenerek yargı önüne çıkarılmasını temenni ediyoruz.”

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler