FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'TL normal seyrine dönecek'

Dövizdeki hareketin spekülatif olduğunu belirten Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Merkez Bankası'nın eli kolu bağlı değildir. Elinde çok fazla enstrüman var" dedi.

'TL normal seyrine dönecek'

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AA Editör Masası'nda dövizde yaşanan hareketlilği değerlendirdi.

Zeybekci şunları söyledi: "Merkez Bankası'nın elinde bugün çok fazla enstrüman var. Merkez Bankası'ndan birilerinin istediği yaklaşım, döviz satarak piyasaya müdahale etmesidir, bu yanlış bir yaklaşımdır. Başka enstrümanlar da vardır. Çok güçlü şekilde bunların gereğini yapabilecek durumdadır. Merkez Bankası'nın eli kolu bağlı değildir.

Türkiye'nin kısa vadeli borçlarına, kamu borçlarına bakınca yerine getiremeyeceği hiçbir sorumluluk yoktur. Piyasalardaki hareketlere bakınca kurdaki hareketin spekülatif olduğunu görüyoruz.

"TL NORMAL SEYRİNE DÖNECEK"

TL'deki değer kaybını yorumlayan Bakan Zeybekci, "Dövize olan talebi aşağı çekmek ve TL talebini artırarak değerini yukarı çekmek gibi bir yaklaşım ile bunu halledebileceğimize inanıyorum. Kurun bir risk oluşturmayacağını düşünüyoruz, bunun spekülatif olduğunu her haliyle görüyoruz. Bu spekülatif hareketlerden ümidin kesilmesi ile TL normal seviyesine dönecektir" değerlendirmesini yaptı.

Zeybekci, "Ocakta ihracatın aralıktan daha iyi bir performans gösterdiğini göreceğiz, büyümede de iyi bir performansın gelmesini bekliyorum" dedi.

Siyasilerden Merkez'e destek

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türk ekonomisindeki sorunların döviz kurunun şu andaki seviyesinin açıklaması olmadığını belirterek, döviz kurunu silah gibi kullananlara karşı Merkez Bankası'nın tedbir alacak imkan ve kabiliyetinin bulunduğunu dile getirdi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de dün Twitter'dan yaptığı açıklamada, TCMB'nin ellerinin bağlı olmadığını, harekete geçmesi gerektiğini ve geçeceğini söylemişti.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler