FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TOTAL'e 4 büyük talip

EPDK Başkanı Yılmaz, "TOTAL'e şu anda 4 şirket ciddi şekilde talip, bu da sektörün yatırım yapılabilirliğini gösteriyor" dedi.

TOTAL'e 4 büyük talip

nerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, akaryakıt şirketi TOTAL'i satın almak için Türkiye'deki 4 şirketin talip olduğunu bildirdi.

Yılmaz, TOTAL ile ilgilenenler arasında Türkiye'nin ikinci büyük akaryakıt şirketinin de bulunduğu söyledi.

Akaryakıt ve LPG sektöründe faaliyet gösteren başka bir büyük grubun da ciddi şekilde TOTAL ile ilgilendiğini anlatan Yılmaz, "Şirkete şu anda 4 şirket ciddi şekilde talip, bu da sektörün yatırım yapılabilirliğini gösteriyor. Eğer bu sektör yatırım yapılabilir bir sektör olmasa EPDK'nın buradaki birtakım yönlendirmeleri olumsuz algılanmış olsa kesinlikle kimse bu piyasaya girmek istemez. Şirketler sadece fiyat vermek için değil gerçekten satın almak için ilgileniyorlar" diye konuştu

EPDK'nın düzenlemelerinin sektörü olumsuz etkilediğine yönelik eleştirilere katılmadığını vurgulayan Yılmaz, "Her piyasada bunlar olabilir. Karlı bulmayanlar, iyi yönetilemeyenler olabilir ancak önemli olan, çıkan şirketlerin yerine kaç şirketin o piyasaya girmek için başvurduğudur" ifadelerini kullandı.

'Önce kendi efendilerinin saraylarına baksınlar'
EPDK'nın inşaatı devam eden yeni binasına ilişkin bazı gazetelerde "saray" benzetmesi yapıldığının hatırlatılması üzerine Yılmaz, "100 milyar dolardan fazla büyüklükte bir piyasaya hitap eden bir kurumuz, tabi bunu çadırda yapmıyoruz. O haberi yapanların ve efendilerinin de kimlerin sarayında nasıl kaldığını çok iyi biliyoruz" şeklinde konuştu.

Enerji sektörüyle birlikte EPDK'nın da büyüdüğüne dikkati çeken Yılmaz, piyasayı takip edebilmek için artan personel sayısına hitap edebilecek daha büyük bir binanın TOKİ tarafından yapıldığını dile getirerek, "Personel başına 185 metrekare alan düşecek iddiası kesinlikle yalandır ayrıca yapılmakta olan bina bir kamu binasıdır" dedi.

Yılmaz, şu anda kullandıkları binanın kiralık olduğunu ve yetersiz kaldığını belirterek, "Devletimizin bir emlak politikası var, bu haberlerin sahipleri önce kendi efendilerinin saraylarına baksınlar" diye konuştu.

'WFER'e katılım enerjide Türkiye'nin jeopolitik önemini gösteriyor'

Mustafa Yılmaz, Anadolu Ajansı'nın Global İletişim Ortaklığı'nda 25 - 28 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilen ve tüm dünyadan enerji düzenleyicilerinin katıldığı Dünya Enerji Düzenleme Forumuna (WFER) ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Toplantının çok verimli geçtiğini anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:
"Sayın Cumhurbaşkanımız, başbakan iken bu toplantının Türkiye'de yapılması için mektup yazdı ve sonra da bu etkinliği himayelerine aldı. Bu bizim için çok ciddi destek oldu. Biz de kurumdaki arkadaşlarımızla birlikte gece gündüz bu etkinlik için hazırlandık. Önceki forumlara katılan davetliler bugüne kadar katıldıkları açık ara en kapsamlı ve güzel forum olduğunu dile getirdiler. Katılımcıların niteliğindeki ve sayısındaki fazlalık enerjide Türkiye'nin jeopolitik önemini gösteriyor, bu da bizi gerçekten gururlandırıyor."

Anlık Borsa


En Çok Aranan Haberler