FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trafik kazalarının azaltılması için ek tedbirler alınacak

İçişleri Bakanlığınca yayımlanan genelgede, trafik kazalarında ölüm oranının yüzde 50 azaltılması yönünde ek tedbirler alınması gerektiği belirtildi.

Trafik kazalarının azaltılması için ek tedbirler alınacak

İçişleri Bakanlığınca yayımlanan genelgede, trafik kazalarında yaşanan ölüm ve yaralanmaların geçen yıla göre azaldığı belirtilerek, ölümlerin en az yüzde 50 oranında azaltılması yönünde ek tedbirler uygulanması gerektiği belirtildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla yayımlanan ve 81 il valiliğine gönderilen genelgede, 2016 yılındaki trafik kazalarında geçen yıla göre ölü ve yaralı sayısında azalma meydana geldiği belirtildi.

Analizler neticesinde en çok kazanın cuma ve cumartesi günleri, yıl içinde ise en çok 16.00-20.00 saatlerinde yaşandığı ve kazaların yüzde 88'inin sürücü hatasından kaynaklandığın kaydedildiği genelgede, kazaların yüzde 79'unun ölümlü olduğu, yüzde 40'nın da yerleşim yeri içinde meydana geldiği bildirildi.

Motosiklet ve motorlu bisikletlerin karıştığı kaza oranının yüzde 18 olduğu bilgisinin paylaşıldığı genelgede, motosikletlerin üzerinde denetimlerin ciddi oranda artırılacağı ve tescile tabi olmayan motosikletlerin de bu kapsamda denetleneceği ifade edildi.

Emniyet kemeri titizlikle kontrol edilecek

Genelgede, trafik kazalarından kaynaklı ölüm oranlarının yüzde 50 azaltılması gerektiği belirtildi.

İl Trafik Eşgüdüm Kurulu koordinesinde kentteki bütün kurum ve kuruluşların birlikte ve uyum içinde çalışma yapacağı, bu kapsamda hazırlanan kamu spotu ve yarışmalarda dereceye giren filmlerin yerel televizyonlarda yayınlanmasının sağlanacağına işaret edilerek, eğitim kurumlarında çocuklara yönelik faaliyetlerin yoğunlaştırılacağı bildirildi.

Genelgeye göre alınması planlanan ek tedbirler ise şöyle:

"Kazaların yoğun yaşandığı cuma ve cumartesi günleri 18.00-20.00 saatlerinde trafik denetimleri artırılacak. Kazalarda emniyet kemeri takanların kurtulma oranı yüzde 83 olduğundan, denetimlerde ön ve özellikle arka koltuklarda bulunan yolcuların emniyet kemeri kullanıp kullanmadığı titizlikle kontrol edilecek. Alkollü içeceklerin tüketileceği yer ve güzergahlarda ve hafta sonu 22.00-02.00 saatlerinde alkol denetimleri yoğunlaştırılacak.

Trafik kazalarının yoğunlaştığı alan ve güzergahlarda kazaların nedeni araştırılarak gerekli önlemler alınacak. Denetimlerle belirlenen esas ve usuller doğrultusunda radarla hız kontrolü yapılacak. Başta terör örgütleri olmak üzere suç ve suçlu ile mücadele kapsamında şüphe edilen sürücülerin kimlik sorgulaması gerçekleştirilecek. Denetimlerde, sürücülere durdurulma nedenleri ve işlemler hakkında nezaket kuralları içinde sözlü veya broşürlerle bilgilendirme yapılması sağlanacak."

Genelgeye ilişkin açıklama yapan yetkililer, İçişleri Bakanlığınca motosikletlerle ilgili yeni düzenleme yapılacağını söyledi. AA


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler