FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trafik sigortasında bu tarihe dikkat

Son 1 yılda trafik sigortasındaki fiyat artışları sonucunda Hazine Müsteşarlığı önce sigorta şirketlerinin maliyetlerini aşağı çekecek yasal düzenlemeler yaptı.

Trafik sigortasında bu tarihe dikkat

Hazine, 15 Ağustos’a kadar trafik sigortasında indirim olmaması durumunda fiyatların sabit olarak belirleneceği sisteme geçileceğini şirketlere bildirdi.

Son 1 yılda zorunlu trafik sigortasında fiyat artışları yüzde 140’ı bulunca harekete geçen Hazine Müsteşarlığı önce sigorta şirketlerinin maliyetlerini aşağı çekecek yasal düzenlemeler yaptı.

Son olarak hafta başında en çok trafik poliçesi kesen yani en fazla sigorta yapan 10 şirketin genel müdürünüi Ankara’ya çağıran Hazine, primlerin en az yüzde 10 indirilmesini istedi.

Habertürk'ün haberine göre, Hazine, eğer 15 Ağustos’a kadar fiyat indirimleri gerçekleşmez ise fiyatların kendileri tarafından sabit olarak belirleneceği sisteme geçileceğini genel müdürlere iletti. Bunun sonucunda da geçen hafta sonuna doğru başta Anadolu Sigorta olmak üzere şirketler fiyatları yüzde 10 ile 20 arasında yani ortalama yüzde 15 düşürmeye başladı. Böylece Türkiye genelinde ortalama 660 lira olan trafik sigortası primleri yaklaşık olarak 100 lira ucuzlayacak ve 560 liraya inecek. Eğer fiyatlar inmez ise Hazine devreye girecek ve sabit tarife belirleyecek.

YÜZDE 18 AŞAĞI ÇEKİLECEK
Fiyatların aşağı çekilmesine karşın ise sigorta şirketlerinin sarmayelerinin eriyip sermaye yetersizliğine düşmemesi ve yeni sermaye konulması zorunluluğu doğmaması için trafik için ayrılan sermaye karşılığı aşağı çekilecek. Halen yapılan her 100 liralık sigorta karşılığında şirketler 18 lira sermaye ayırmak zorunda. Şimdi şirketler ve Hazine yeni sermaye karşılığı şartı üzerinde çalışıyor. Sigorta şirketlerinin sermaye şartının da fiyat indirimi kadar aşağı çekilmesi isteği olduğu öğrenildi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler