FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trump Fed koltuğu için Müslüman birini düşünüyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın Fed'in Başkan Yardımcılığı koltuğu için Müslüman iş adamı Muhammed El-Erian'ı düşündüğü iddia edildi.

Trump Fed koltuğu için Müslüman birini düşünüyor

Milliyet'ten Bilgin Gözel'in haberine göre ABD Başkanı Donald Trump'ın FED başkan yardımcılığı görevine kendisi bir Müslüman olan Mısır asıllı Amerikalı ünlü iş adamı Muhammed El-Erian'ı getirebileceği iddia edildi.

Ancak bu konuda kesin bir kararın verilmediğini de ifade eden kaynaklar, Beyaz Saray'ın ayrıca Kansas Bankacılık Düzenleyici Otoritesi Michelle Bowman'ı da Fed'in Yönetim Kurulu Üyeliği için değerlendirdiğini aktarıyor.

38 YIL SONRA BİR İLK YAPMIŞTI

ABD Başkanı Trump bu ayın başında Fed'in başkanlık koltuğuna Jerome Powell'ı aday göstermişti. Fed'in siyasetten bağımsız bir kurum olarak görüldüğü ülkede, Janet Yellen'ın başkanlık için ikinci kez atanmaması, ABD tarihinde nadir yaşanan bir olay olarak kayıtlara geçmişti. Fed başkanının ikinci kez atanmaması daha önce en son 1979 yılında dönemin Başkanı Jimmy Carter'ın William Miller yerine Paul Volcker'ı tercih etmesiyle gerçekleşmişti.

MUHAMMED EL-ERİAN KİMDİR?

Muhammed El-Erian, dünyanın en büyük tahvil fonlarından PIMCO'nun CEO'luğunu yapmıştı. 2014 yılında bu görevinden ayrılan El-Erian şu an Allianz Group'un Yönetim Kurulu'nda Baş Ekonomi Danışmanı olarak görev yapıyor. El-Erian ayrıca bugün yayınlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 5. sırada yer aldığı 'Dünyanın En Etkili 500 Müslümanı' listesinde de en güçlü Müslüman iş adamları arasında gösteriliyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler