FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türk firması İspanyol devini satın aldı

Türkiye’nin esnek ambalaj firması Kalenobel, İspanyol firma Big Drum’ın tüm ambalaj üretim varlıklarını satın aldı.

Kalenobel bu yatırımı ile yıllık kornet kapasitesini 4 milyar adede çıkartarak Avrupa dondurma ambalajı sektöründe bu alanda birinci konuma geldi. Yeni şirketin ciro hedefi ise 100 milyon dolar.

1955 yılında Kale Matbaacılık olarak kurulan ardından Nobel Ambalaj'ı kurarak faaliyet alanını genişleten firma, 2010 yılında da İngiliz Argus Capital Group'u kendisine ortak almıştı. Kalenobel, bugün yaptığı satın alma ile birlikte Avrupa gıda sektöründe önemli bir ambalaj tedarikçisi haline geldi ve Avrupa ambalaj sektöründe dondurma kornet kılıfı alanında lider konuma yükseldi.

Türkiye'de Lüleburgaz'da bulunan tek bir fabrikada üretim yapan Kalenobel'in üretim tesislerine İspanya'dan iki, Almanya'dan da bir fabrika daha eklenmiş oldu.

Kalenobel Ambalaj Ortağı ve Ceo’su Olcay Hephız, 1955 yılında kurulan firmanın 50 yılı aşkın süredir Kalenobel olarak 50’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştirerek ülke ekonomisine katkı sağladığına dikkat çekti.
BÜYÜME POTANSİYELİ YÜKSEK

AB ülkelerinde 300-350 dolar, ABD ve Kanada’da 450-500 dolar ve Japonya’da 550-600 dolar civarında olan kişi başına ambalaj tüketiminin Türkiye’de 150-200 dolar seviyesinde olduğunu belirten Hephız, şöyle devam etti:

“Hızla gelişen ve büyüme potansiyelinin yüksek olduğu bu pazarda Unilever, Mondelez, Eti, Ülker, Golf, Panda, Doğuş Çay, Pepsi, Danone, Nestle, Perfetti ve Kahve Dünyası gibi sektörün büyük temsilcilerine hizmet veriyoruz. 2010 yılında Orta ve Doğu Avrupa’nın lider yatırım fonu şirketlerinden Argus Capital Group ile gerçekleştirmiş olduğumuz fon ortaklığı sonrasında sağlam adımlarla büyümemizi sürdürüyoruz. Yeni yatırımlarımız ile birlikte 2014 yılında istihdam sayımızı 350’den 450 kişiye çıkararak 100 milyon dolarlık bir ciroya sahip olmayı hedefliyoruz."

Hephız, ithal ikamesi yaratarak yurt içinde üretilmeyen birçok malzemenin üretimini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Big Drum ile gerçekleştirmiş olduğumuz yatırım ile Türkiye’deki 400 ila 500 milyon adetlik tüketim kapasitesinin 8 katına yani 4 milyar adetlik kornet ambalajı üretim kapasitesine sahip olacağız. Böylece 2014 yılı sonunda 2 milyar adetlik bir satış hedeflemekteyiz. Bu yatırım sayesinde Türkiye pazarında birinci konumda bulunan Kalenobel’i Avrupa pazarında lider konuma getireceğiz” dedi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler