FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türk sanayisinin acı kaybı

Borusan Holding Onursal Başkanı Asım Kocabıyık hayatını kaybetti.

Türk sanayisinin acı kaybı

Borusan'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Kurucu ve Onursal Başkanımız Asım Kocabıyık, sabaha karşı tedavi görmekte olduğu Amerikan Hastanesi'nde yaşamını kaybetti.

Hayatını Türkiye'nin sanayileşmesine ve toplumun gelişimine adamış olan Asım Kocabıyık, 29 Aralık 2012 Cumartesi günü Fatih Camii’nde kılınacak öğle namazını müteakip Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verilecek.

Asım Kocabıyık, iş adamı olarak imza attığı başarılarının yanı sıra, özellikle eğitim, kültür ve sanat alanlarında yürüttüğü sosyal sorumluluk çalışmaları ve hayırseverliği ile tanınıyordu.

Türkiye'ye hizmete adanmış bir ömür

1924 yılında Afyon’un Tazlar Köyü’nde doğan Asım Kocabıyık’ın ismi Türkiye'nin sanayileşme serüvenine paralel olarak anıldı. Asım Kocabıyık, iş hayatına 1944 yılında henüz öğrenci iken girişimci babasının kurduğu İstikbal Ticaret şirketinde çalışarak başladı.

Sanayiye yatırımlarını 1958 yılında Borusan Boru Sanayii AŞ’yi kurarak başladı.

1972’de Borusan Holding’i kurarak bugünkü modern ve kurumsal Topluluğun ilk adımını attı. 57 yıl liderliğini yaptığı Borusan Grubu’nu bugün 6 bin kişinin çalıştığı, çelik, distribütörlük, lojistik ve enerji alanlarında faaliyet gösteren bir dünya şirketi haline gelmesini sağladı.

Kocabıyık, 2001 yılında yönetim kurulu başkanlığı görevini oğlu Ahmet Kocabıyık’a devrederek Kurucu-Onursal Başkanımız oldu.

Cumhuriyet döneminin ilk sanayici kuşağının bir temsilcisi olarak Asım Kocabıyık, Türk ekonomi ve sanayiinin gelişmesinde, dışa açılmasında önemli misyonlar üstlendi. Başta TÜSİAD olmak üzere iş dünyasının önde gelen örgütlerinde aktif rol aldı.

Asım Kocabıyık,Borusan Kocabıyık Vakfı aracılığıyla eğitim, kültür ve sanat alanlarında toplumun gelişimini destekleyecek projeleri hayata geçirdi. Hayatı boyunca, ülkesine hizmet olarak gördüğü sosyal sorumluluk çalışmaları ve hayırseverliğiyle ilköğretim, lise, yüksekokul, fakülte ve öğretmen evi gibi sayısız eğitim kurumları yaptırarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın hizmetine sundu.

Kurucu ve Onursal Başkanımız Asım Kocabıyık, toplumdan kazandığını topluma verme ilkesiyle, çalışkanlığı, erdemliliği, dürüstlüğü ve azmiyle biz Borusanlılara bir adım önde olma vizyonuyla ilerlediğimiz yolda her zaman ışık tutacak."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler