FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye cazibe endeksinde 45. sırada

European House Ambrosetti’nin hazırladığı Küresel Cazibe Endeksi’ne göre, Türkiye dünyada 144 ülke arasında 45. sırada yer aldı.

Türkiye cazibe endeksinde 45. sırada

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), İtalya Büyükelçiliği ve İtalyan Ticaret Ajansı ile birlikte İtalya’n düşünce kuruluşu European House Ambrosetti’nin hazırladığı Küresel Cazibe Endeksi’nin tanıtımını gerçekleştirdi.

Dünya Bankası İş Yapma Kolaylığı Endeksi, Dünya Ekonomik Forumu Küresel Rekabetçilik Endeksi ve Küresel İnovasyon Endeksi gibi endekslerin eksik noktalarını tamamlamayı ve daha objektif bir metodolojiyi hedefleyen endekste Türkiye dünyada 144 ülke arasında 45. sırada yer aldı. Endekste İtalya ise 14. Sırada yer alıyor.

Küresel Cazibe Endeksi’nin tanıtım etkinliğinde konuşan TİM Başkanvekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu, “Ülkemiz Dünya Ekonomik Forumu’nun Küresel Rekabetçilik Endeksi’nde 69. olurken, Dünya Bankası İş Yapma Kolaylığı Endeksi sonuçlarına göre 65. sıradaydı. Ancak, daha objektif bir metodoloji kapsamında yapılan Küresel Cazibe Endeksi ile ülkelerimizin daha güvenilir kriterlerle değerlendirildiğini gördük. İtalya ve Türkiye, dünyanın önemli cazibe merkezleri konumunda bulunuyor.” diye konuştu.

İtalya ve Türkiye’nin gerek dış ticaret gerek yatırımlar gerekse de turizm açısından oldukça zengin iki ülke olduğunu belirten Çıkrıkçıoğlu, “Ancak yapılan araştırmalar sonucunda sıralamalarımızın pek de iyi durumda olmadığını gördük” dedi.

'Ankara ve Roma yatırımlara ciddi önem veriyor'

Etkinlikte konuşan İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo, iki ülkenin dış yatırımlar için cazibe merkezi olmaktan da bahsetmek istediklerini ve söz konusu çalışmanın gerçekleştiğini kaydetti. Mattiolo, “Ankara ve Roma dış yatırımlara ciddi önem veriyor” dedi.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler