FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye doğalgaz indirimi isteyecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ElektrikDağıtım Hizmetleri Derneğinin 7. olağan genel kurul toplantısınakatıldı.

Türkiye doğalgaz indirimi isteyecek!

Bakan Yıldız, gündemdeki enerji konuları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Enerji Bakanı Taner Yıldız, kontrat çerçevesinde doğalgazda fiyat indirim taleplerini gelecek hafta bir araya geleceği Rus enerji şirketi Gazprom'un Başkan Yardımcısı Alexander Medvedev'e ileteceğini söyledi. Rusya Türkiye'nin en büyük doğalgaz tedarikçisi konumunda bulunuyor. ELDER toplantısı öncesinde gazetecilerin konuya dair sorularını yanıtlayan Yıldız, "Rusya Federasyonu ile olan kontrat, fiyat revizyon hakkını doğuruyor. Bu konuyla alakalı taleplerimizi Rusya Federasyonu ve Gazprom yetkililerine ileteceğiz" dedi.

İşte Yıldız'ın konuşmasından satır başları:

-Gazprom yöneticisi Medvedev'in ziyaretinde Güney Akım projesi konuşulacak.

-Rusya'ya doğalgaz indirim talebimizi ileteceğiz.

-Ukrayna krizi ile beraber türkiyenin doğalgaz kaynaklarının yüzde 12,5 luk kısmını ithal eden batı hattının doğalgazsız kalmaması konusu.

-Avrupa Türkiye'den daha fazla doğalgaz ithal ediyor. Avrupa ülkeleri ve Rusya ile Ukrayna'nın sürdürülebilir doğalgaz akışı ile ilgili bir anlaşma yapılabileceğinin kanaatindeyiz.

-Öte yandan Barzani, Kuzey Irak'ın akıtılacağı petrolün genel bitçeden mahsup edilebileceğini söyledi. Bu iyi bir adım. Kuzey Irak'tan 100 bin varil ve üzeri petrol gelmesi halinde bütçeden pay alacak"

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler