FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Türkiye, IŞİD’i desteklerse vize rejimi devam edecek'

Duma Uluslararası Komite Başkanı Aleksey Puşkov, "Türkiye, IŞİD’e yardım etmekten vazgeçinceye kadar Rusya vize rejimine devam edecek" dedi.

'Türkiye, IŞİD’i desteklerse vize rejimi devam edecek'

Puşkov, yaptığı açıklamalarda, "En önemli faktör Rusya - Türkiye ilişkilerinin durumu. Türkiye bu ilişkileri çıkmaza sokmaya devam ederse, fiili olarak IŞİD’e yardım etmeye devam ederse, onların kendi topraklarında ilerlemesini kontrol edemezse, onların Suriye’deki faaliyetlerini desteklerse işte o zaman vizesiz rejime geri dönemeyiz" dedi.

Vizesiz rejime dönmenin IŞİD ile mücadele edenlerin faaliyetlerinin başarılarına bağlı olduğunu belirten Puşkov, "IŞİD’in gücünü kaybetmesi, şu anda bulunduğu topraklardan uzaklaştırmak, Irak’ın %40’ı ve Suriye’nin %30’unu aldığı konsolide temelini kaybetmesi. İşte tüm bunlar İslami teröristlerin faaliyetlerinin tehdidini ciddi anlamda azaltır. IŞİD’in merkezini (karargahını) yıkarsak terör tehdidi ile daha kolay mücadele edebiliriz" ifadesini kullandı.

Puşkov şu şekilde devam etti:

"Türkiye ile vize rejiminin uygulanması iki ülke ilişkilerinin Türkiye’nin suçundan kötüleştiğini gösteriyor. Türkiye’nin IŞİD teröristlerinin serbest faaliyet bölgesi olduğunun farkındayız. Onlar Türkiye sınırı üzerine iki tarafa da kolayca geçebiliyorlar. Bu yüzden bu teröristlerden bir kişinin bile Rusya’ya, Rusya topraklarında terör saldırısı hazırlığı için gelmesine izin veremeyiz. Vize rejimi şüphe uyandıran kişileri uzaklaştırmaya yarayacak. Fransa terör saldırılarının ardından sınırlarını açık girişe kapattı. Avrupa AB’nin dış sınırlarının kapatılması fikrini görüşüyor, bu da terör tehdidi ile bağlantılı.

Rusya gerçekleri gösteren önlemleri alıyor. Gerçek Türkiye ile ilişkilerimizin aniden kötüleştiğini, Türk hükümetinin kendi suçunu kabul etmek istemediğini ve özür dilemek yerine o uçağın Rus uçağı olduğunu bilmedikleri gibi garip açıklamalar yaptığını gösteriyor. Türkiye kendi toprakları ve IŞİD toprakları arasında sürekli insan transitini durdurmak için hiçbir şey yapmıyor." DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler