FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye kültür balıkçılığında Yunanistan'ı geride bıraktı, 2. oldu

Kültür balıkçılığında üretimini 260.000 bin tona çıkaran Türkiye, Norveç’ten sonra Avrupa’nın en önemli kültür balığı üreticisi konumuna geldi. Kültür balıkçılığında iddialı ülkelerden Yunanistan’ı ise geride bıraktı.

2000’li yıllardan itibaren kültür balıkçılığında önemli büyüme kaydeden Türkiye, son yıllarda yatırımlarını artırarak Avrupa’nın en büyüğü olan Norveç’in ardından ikinci sıraya yerleşti. Kültür balıkçılığında 1 milyon ton üretimiyle Avrupa’da birinci sırada olan Norveç’in ardından 260 bin tonla Türkiye yer alıyor. Türkiye’de 160 bin ton deniz balığı ve 100 bin ton alabalık üretiliyor. Yunanistan ise sıralamada üçüncülüğe düştü.

“Sağlıklı bir nesil için yatırımlar yapıyoruz”

400 milyon üretim kapasitesi ile Avrupa’nın en büyük yavru balık yetiştirme kapasitesine sahip firma olduklarını söyleyen Kılıç Deniz Ürünleri İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Kızıltan, tüm yatırımlarını insanların sağlıklı beslenmesi için yaptıklarını belirtti. Kızıltan sözlerini şöyle sürdürdü: “Balık dünyadaki en sağlıklı besinlerin başında geliyor. Biz sağlıklı beslenmenin dünyada herkesin hakkı olduğuna inanıyoruz. Bu amaçla yeni yatırımlar gerçekleştiriyor, dünyanın her noktasına balıklarınımızı ulaştırmayı hedefliyoruz. Bizim artan kapasitemizin de katkısıyla Türkiye kültür balıkçılığında Avrupa’nın Norveç’ten sonra en önemli üreticisi konumuna geldi.” dedi.

İhracatta yıldız sektör konumuna yükselen kültür balıkçılığında genellikle çipura, levrek ve alabalık üretimi gerçekleştiriliyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler