FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye'nin en çok satan Yapay Zeka Kitabı

Türkçe kaynak sıkıntısını gidermek amacıyla Prof. Dr. Vasif Nabiyev'in Yapay Zeka kitabı 5. baskısını yaptı. Kitap'ta Doğal ve Yapay Zekâ, Sezgisel Problem Çözümleme, Bilgilerin Modellenmesi gibi bir çok konu yazarın yıllar süren araştırmalarının sonucu ortaya çıkmıştır.

Türkiye'nin en çok satan Yapay Zeka Kitabı

Gördüğü yoğun ilgi sonucunda, güncellenmiş 5. Baskısını yapan kitap, "Yapay Zeka" ile ilgili temel nitelikli olup, zeki davranışların bilgisayarda modellenmesi konusunda özellikle Türkçe kaynak sıkıntısını gidermek amacıyla yazılmıştır.

Kitapta, konular yabancı kaynaklardan farklı bir açıda ve genişlikte işlenmektedir. Genellikle bir yöntemin açıklanmasına değinmeden önce, olayın gerçeğinin doğadaki akışı incelenmiş ve sonra da modelin özelliklerine değinilmeye çalışılmıştır. Dikkat ederseniz, kitaptaki birçok yöntemin kaynağı doğadır. İster yapay sinir ağları, karınca kolonisi sistemi, genetik algoritmalar, bilgilerin modellenmesi çeşitleri, problem çözme teknikleri, isterse de doğal dil işleme ve tanıma problemleri, temelini gerçek yaşamdan almaktadır.

Sizlere sunulan bu kitap, yazarın yılları süren araştırmalarının sonucu olup, toplam 17 bölümden oluşmaktadır.
Eser, bilgisayar mühendisleri başta olmakla bilişim sistemleri, elektronik, endüstri ve uygulamalı matematik bölümlerinin lisans ve yüksek lisans öğrencileri için ders kitabı olarak hazırlanmıştır. Zeki davranışların bilgisayarda modellenmesiyle ilgilenen diğer araştırmacı ve meslek sahipleri de kitaptan faydalanabilir.

Konu Başlıkları

-Doğal ve Yapay Zekâ

-Sezgisel Problem Çözümleme

-Oyunlar

-Uygulama Problemleri

-Bilgilerin Modellenmesi

-Yüklem Mantığı

-Mantıksal Programlama

-Uzman Sistemler

-Doğal Dil İşleme

-Bilgisayarlı Örüntü Tanıma

-Öğrenme

-Yapay Sinir Ağları

-Genetik Algoritmalar ve Karınca Kolonisi Sistemi

-Bulanık Mantık

-Ses İşleme

-Robotbilim

-İnsan – Bilgisayar Etkileşimi

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler