FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye'ye iki günde Schengen vizesi

Bulgaristan Turizm Bakanlığı'nın da tavsiyesiyle, Türkiye'den gelen turistler için Bulgaristan İstanbul Konsolosluğu Schengen vizesi alma süresini Türk turistler için 2 güne kadar düşürdü.

Türkiye'ye iki günde Schengen vizesi

Vize alımı, pasaport, nüfus kayıt örneği, biometrik fotoğraf, 3 aylık banka hesap dökümüyle hemen alınabiliyor.

Akşam'ın haberine göre, Varna'ya 15 kilometre mesafedeki Altın Kum, 100 bin yatak kapasitesi ile ülkenin en fazla yatak kapasitesine sahip turistik bölgelerinin başında geliyor. Bu bölgedeki oteller de Türkiye'deki potansiyeli göz önünde bulundurarak birçok yeniliğe imza attı.

Bölgedeki otellerden birinin Genel Müdürü Vladimir Filipov, Avrupa'da hiç görülmeyen Müslüman dostu politikaları olduğunu belirtti. Türkiye'nin yanı sıra Suudi arabistan, İran, Kuveyt, Katar'dan misafir ağırladıklarını belirten Filipov, bu nedenle domuz ürünleri kullanmadıklarını söyledi.
Feribot seferleri başlıyor

Bir turizm şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Yakupoğlu, Türkiye'den Bulgaristan'a daha çok kış sezonunda turist geldiğini söyledi. Bulgaristan'a açılan 3 sınır kapısı olduğunu hatırlatan Yakupoğlu, dileyenlerin kendi imkanlarıyla gittiği Bulgaristan'a dileyenlerin de otobüsle gittiğini ifade etti. Yakın dönemde İstanbul – Varna arası hızlı feribot seferlerinin de başlaması adına çalışmalar yapıldığını söyleyen Rıfat Yakupoğlu, 1 yıl önce de THY'nin Varna'ya uçuş çalışmaları başlattığını sözlerine ekledi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler