FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye'ye Schengen müjdesi!

Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach: Büyükelçimizle vize almayı kolaylaştırmak istiyoruz.

Türkiye'ye Schengen müjdesi!

Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach, Charlie Hebdo saldırısının ardından ülkesinin vize politikasına özel bir sınırlama gelmediğini belirterek, "Ret oranı yüzde 3 düzeyine düştü. Vize süreleri ise uzadı. Büyükelçimizle vize almayı kolaylaştırmak istiyoruz" dedi.

Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nun 80 milyon lira cirolu bir şirketin sahibi bir işadamına kızı ve yeğeniyle yapacağı Paris gezisi için vize vermediği yönünde basında çıkan haberlerle ilgili soruları yanıtlayan Domenach, işadamının vize talebinin reddedildiğini doğruladı ancak konsolosluğa ulaşan dosyadaki bilgilerle haberlerde yer verilen bilgilerin bağdaşmadığını kaydetti.
"VİZE POLİTİKASINDA HERHANGİ BİR DEĞİŞİKLİK YOK"

Charlie Hebdo saldırısının ardından vize politikasında herhangi bir değişiklik veya daha sıkı inceleme yönünde talimatın söz konusu olmadığını ifade eden Domenach, Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nda günde 600 vize başvurusunun incelendiğine dikkati çekti.

Domenach, "Ret oranı yüzde 3 düzeyine düştü. Vize süreleri ise uzadı. Büyükelçimizle vize almayı kolaylaştırmak istiyoruz" diye konuştu.

Domenach, vize konusunda iş adamlarına kolaylık sağladıklarını ifade ederek, iş adamlarının Türk Fransız Ticaret Odası veya Ticaret Müşavirliğinden (Bussiness France) yardım alabileceğini söyledi. Domenach, vize konusunda sanatçıları Fransız Kültür Merkezi'nden, gazetecileri de konsolosluğun basın servisinden yardım almaya davet etti.

Basına yansıyan haberlerde bir iş adamının, kızı ve yeğenlerini Paris Disneyland'a götürmek için başvurduğu Fransız Başkonsolosluğundan vize alamadığı ve "terörist muamelesi" gördüğü iddiaları yer almıştı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler