FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TÜSİAD: Alternatif gerekli

TÜSİAD, Türkiye’de 35 milyar liralık ciroya ulaşan e-ticaret sektörünün büyümesini hızlandırmak için alternatif ödeme sistemlerinin geliştirilmesini önerdi.

TÜSİAD: Alternatif gerekli

“Türkiye’de e-ticarete yönelik güven hissi yerleşmedi” tespitini yapan TÜSİAD’a göre e-ticarette alternatif ödeme sistemlerinin yaygınlaşması güven algısını geliştirecek ve kayıtdışı ekonominin azaltılmasını sağlayacak.

Hürriyet'in haberine göre, Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı Taslağı hakkında görüşlerini sıralayan TÜSİAD, şu önerilerde bulundu: “Akıllı telefonlar vasıtasıyla tüketicinin her türlü ihtiyacına hizmet etmek üzere geliştirilen ve her geçen gün cep telefonu kullanıcıları bakımından vazgeçilmez bir nitelik kazanan uygulamalar bulunuyor. Bu hizmetlerin daha ileri seviyelere taşınmasında ise mobil ödeme yönteminin kullanılmasının önemi göz ardı edilmemeli. Mevcut durumda mobil işletmeciler imtiyaz sahibi oldukları mobil ödeme yöntemiyle bu satışa aracılık ettiklerinde, Hazine Payı, Özel İletişim Vergisi ve Kurum Masraflarına Katkı Payı gibi mükellefiyetlere tabi olmakta ve mobil işletmeciler ile servis sağlayıcılar arasında rekabet açısından eşitsizlik oluşuyor.” Taslakta, herhangi bir yetkilendirme ve yükümlülüğe tabi olmadan hizmet veren internet servis sağlayıcıların sektörde altyapı işleten yatırımcıları finansal açıdan zor duruma soktuğu belirtildi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler