FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ulaşımda helitaksi dönemi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan helikopter kiralama (Helitaksi) hizmeti başladı.

Ulaşımda helitaksi dönemi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, helikopter kiralama (helitaksi) hizmetinin BURULAŞ helikopter sahasında yapılan tanıtım toplantısında, Bursa’yı tüm alanlarda kalkındırmayı hedeflediklerini söyledi.

Bursa’nın raylı sistemlerde de öncü olduğuna dikkati çeken Başkan Altepe, bu ay 500 bini aşan yolcusuyla BUDO’nun kentin bir markası olduğunu hatırlattı. Altepe, İstanbul ile Bursa’yı yakınlaştıran deniz uçağıyla da Bursa’nın önemli bir eksiğinin cevap bulduğunu ve 2 yeni uçağın daha yılbaşından sonra seferlerine başlayacağını ifade etti.

BURSA-İSTANBUL ARASI 25 DAKİKA
Başkan Altepe, helitaksi uygulamasının ise kente değer katacağını dile getirerek, “Güçlü bir şehir olan Bursa, ulaşımda yeni vizyonuyla dünyaya kendisini kabul ettirdi. Helikopter taksi yani helitaksi, BTSO’nun ve iş dünyasının da talebiyle gündeme alındı. 25 dakikada Bursa’dan İstanbul’un istenilen noktasına inmek, iş dünyasının önemli bir talebi ve Bursa’nın da bir eksiğiydi. Artık bu eksik BURULAŞ ile gideriliyor. BURULAŞ’ın helikopter pisti olan heliporttan her gün sabah ve akşam, Kadıköy, Beşiktaş ve Atatürk Havalimanı’na tarifeli seferler yapılabilecek.

Bursa’dan Kadıköy’e 300 TL, Beşiktaş’a 325 TL ve Atatürk Havalimanı’na da 350 TL’ye helitaksi ile ulaşılabilecek. Öte yandan Kadıköy ile Beşiktaş arasında 100 TL, Kadıköy ile Atatürk Havalimanı arasında da 150 TL’ye ulaşım sağlanacak. Bursa’dan İstanbul’a ortalama 25 dakika sürecek ulaşım, Skyline’a ait 13 araçlık helikopter filosuyla gerçekleşecek” şeklinde konuştu. Altepe, helitaksinin bir yandan zaman kazandırırken bir yandan da kentin ekonomisine ve turizmine katkı sağlayacağına işaret etti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler