FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ülker Komşufırın'da kontrolü bıraktı

Yıldız Holding, Komşufırın'da ortaklık oranını yüzde 40'a düşürüp çoğunluk hisseyi Hasip Gencer'e bırakıyor. Karşılığında Dosu Maya Mayacılık'ın tamamını alacak.

Ülker Komşufırın'da kontrolü bıraktı

Ülker'in iştirakleri arasında bulunduğu Yıldız Holding, 2008 yılında yüzde 50 ortak olduğu Komşufırın'da yönetim hakkını Doruk Gıda'nın kurucusu Hasip Gençer'e devretti. Bunun karşılığında da Dinçer ile ortak oldukları Dosu Maya Mayacılık'ın tüm hisselerini aldı. Alım sonrasında Hasip Gençer'in sahip olduğu Doruk Group, maya işinden tamamen çıkmış oldu. İki grup şimdi Rekabet Kurumu'nun onayını bekliyor.

Komşufırın'ın Yıldız Holding'in ortak olduğu 2008 yılında 10 olan zincir sayısı şu an 74. Komşufırın sadece İstanbul'da müşterilerine hizmet veriyor. Sektör temsilcileri hisse değişim kararının stratejik bir karar olduğunu, iki grup arasında herhangi bir yönetim sorunu bulunmadığını ifade ediyor. Doruk Gıda'nın Kurucusu ve Başkanı Hasip Gençer ve Ülker yetkililerine konuyla ilgili olarak ulaşamadık.

Yıldız Holding İştiraklerinden Fresh Cake, Uno Ekmek ile Komşu Fırın şirketlerinin yüzde 50'şer oranındaki hisselerini 2008 yılında satın aldığını duyurmuştu. Satın almada iki şirketin toplam değeri 75 Milyon dolar üzerinde olarak hesaplanmıştı. Komşufırın, Ülker ortaklığı döneminde 3 yılda 5 yıldan fazla büyüme göstermişti.

Bu alışveriş karşılığında Yıldız Holdingin tamamına sahip konuma geldiği Dosu Maya Türkiye'nin önemli maya üreticilerinden biri. Yaş ve kuru maya çeşitleri ve ekmek katkılarının üretimini yapan şirket 2010 yılından bu yana faaliyette. (AYŞEGÜL AKYARLI GÜVEN-WALL STREET JOURNAL TÜRKİYE)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler