FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Vakıf Emeklilik BES iptali nasıl yapılır? Vakıf Emeklilik BES iptal formu, SMS ve İletişim

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), var olan emeklilik uygulamasının tamamlayıcısı olarak görülebilir. Her işveren işe aldığı sigortalıya bireysel emeklilik hesabı açmak zorundadır. Bu hesapta biriken meblağ emeklilik hak edildiğinde sigortalıya ödenir. Ancak çalışanlar istedikleri taktirde BES üyeliklerini iptal etme haklarına da sahiptir. Peki, Vakıfbank müşterileri bu durumda ne yapabilir? Vakıf BES iptali nasıl yapılır?

Vakıf Emeklilik BES iptali nasıl yapılır? Vakıf Emeklilik BES iptal formu, SMS ve İletişim

İlk olarak 2017 tarihinde yürürlüğe giren zorunlu BES uygulaması, 45 yaşını doldurmamış ve Türk vatandaşı olan tüm çalışanları bünyesine katmayı hedefler. İşverenlerin bu kapsama dahil olan tüm çalışanları için BES hesabı açmak zorunluluğu bulunur. BES hesabı açılan kişilerin maaşından her ay belli bir miktar kesilerek BES hesaplarına otomatik olarak aktarılır.

Devlet, bu sistemde minimum 10 yıl süre ile kalan kişilere toplam birikimlerinin %5 'i kadar bir katkı sağlar. BES için maaşlardan yapılacak kesinti ise %3'lük bir oran. BES'e katılma zorunluluğu vardır. Ancak çalışan istediği an bu sistemden ayrılabilir. Bireysel Emeklilik Sistemi, bazı avantajlara sahip olsa da birçok çalışan maaşlarından kesinti yaşanmasını istemedikleri için iptal etmenin yollarını arıyor. "Vakıf emeklilik BES iptali nasıl gerçekleştirilir?" sorusunun cevabı tüm detaylarıyla yazımızın devamında...

Vakıf Emeklilik Nasıl İptal Edilir?

Vakıfbank ile anlaşması bulunan şirketlerin çalışanlar, birkaç farklı yöntemle Vakıf emeklilik BES iptalini gerçekleştirebilir. Vakıf Emeklilik ayrılma ve Vakıf Emeklilik BES çıkış işlemi için izleyebileceğiniz adımları sizler için tek tek açıkladık.

SMS ile Vakıf Emeklilik BES İptali

Vakıf Emeklilik BES cayma işlemini SMS yoluyla gerçekleştirmek mümkün. SMS ile Vakıfbank BES iptali oldukça hızlı.

  • SMS ile iptal işlemini yapmak için telefonunun mesajlar bölümüne giriş yaparak yeni bir mesaj metni hazırlayın.
  • Mesaj alanına; "VEML" boşluk "TC Kimlik Numarası" boşluk "CAYMA" boşluk "Doğum Tarihi (gg.aa.yyyy)" yazarak 4933'e gönderin.
  • Kısa mesajı gönderdiğiniz BES iptal başvurunuz tamamlamış olursunuz.

SMS ile BES iptali başvurunuz Vakıf Emeklilik tarafından değerlendirmeye alınır. Başvurunun alınmasının ardından 10 iş günü içerisinde iptal onaylanır ve tarafınıza para iadesi yapılır.

Mobil Şube veya İnternet Şubesi Aracılığıyla Vakıf Emeklilik BES İptali
Vakıf Emeklilik BES iptalini, mobil şubeyi veya internet şubesini kullanarak yapabilirsiniz. Vakıf Emeklilik mobil uygulamasına veya internet şubesine giriş yaparak "Otomatik BES Cayma" seçeneğini takip ederek cayma talebinde bulunabilirsiniz.

BES Robotunu Kullanarak Vakıf Emeklilik Otomatik Bes İptali

  • Otomatik BES iptal hakkınız için SMS ile bilgi mesajı aldıktan sonra internet sitesine giderek sayfanın sağ altında bulunan "Otomatik BES Robotu"na tıklayın.
  • Ardından "Görüşmeyi Başlat" butonuna tıklayın.
  • Karşınıza çıkan sohbet penceresinde, "Size nasıl yardımcı olabiliriz?" başlıklı otomatik bir mesaj açılacaktır. Bu penceredeki sohbet alanına, "Otomatik BES cayma hakkı" yazarak gönderin.
  • Talebinizin ardından size, BES avantajlarını kapsayan otomatik mesaj gönderilecektir. Vakıf Emeklilik BES iptal işlemini gerçekleştirmekten eminseniz, mesaj alanına TC kimlik numaranızı yazarak iptal işlemini tamamlayın.

Telefon ile Vakıf Emeklilik BES İptali

Vakıf Emeklilik BES iptali için tercih edebileceğiniz diğer bir yol da telefon ile müşteri hizmetlerine bağlanarak talebinizi iletmek.

  • Otomatik BES iptali için kurulan 0 850 222 9 237 numaralı hattı arayabilirsiniz. Vakıf Emeklilik çağrı merkezine cayma talebinizi iletebilir ve BES çıkış işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

WhatsApp Üzerinden Vakıf Emeklilik BES İptali

Vakıf Emeklilik BES çıkışı için WhatsApp üzerinden de başvuru yapabilirsiniz.

Vakıf Emeklilik'in 0549 802 47 75 numaralı WhatsApp numarası üzerinden bağlantıya geçerek BES cayma işlemini yapabilirsiniz. WhatsApp ile cayma talebinizi iletmek diğer seçeneklere göre çok daha pratik bir çözüm sunacaktır.

Vakıf Emeklilik Talep Formu Doldurarak BES İptali
Vakıf Emeklilik iptal formunu doldurarak da BES iptal hakkınızı kullanabilirsiniz.

  • BES iptali için ayrılma talep formunu eksiksiz bir şekilde doldurup Vakıf Emeklilik'e teslim etmeniz gerekir.
  • Formu teslim ettiğiniz andan itibaren 20 iş günü içerisinde BES iptali işleminiz gerçekleşir.
  • Ancak belirtmeliyiz ki, bu işlem diğer yöntemlerden daha uzun sürebilir.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler