FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan'dan Başçı'ya sert sözler

Kendisini vatanı satmakla suçlayanlara seslenen Erdoğan, "Vatanı satmak yüksek faizle kötü yönetimle emeği heba etmekle olur" dedi.

Erdoğan'dan Başçı'ya sert sözler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Valiler toplantısı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda açıklamalarda bulunuyor.

Burada yaptığı konuşmada kendisini "vatanı satmakla" suçlayanlara seslenen Erdoğan, "Vatanı satmak yüksek faizle, enflasyonla, kötü yönetimle olur. Enflasyonu düşürerek lobilere aktarılan kaynağı yatırıma dönüştürmek vatana hizmettir" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
Öyle valilik olmaz

Sizler millete tepeden bakarsanız, derdine, talebine kulaklarınızı kapatırsanız asla başarılı bir kamu görevlisi olamazsınız. Bizim siyasette de gerçi siyasetten biraz kopuk gibi olsak da aynen geçerlidir. Milletin gönlüne girebiliyorsanız yeterli olabiliyorsanız demektir.

Gece gündüz demeden çalış. Sadece siz değil ha, eşlerinizle birlikte… Bazılarına bakıyorum eşlerini Ankara’ya bırakıyor, kendi Van’da valilik yapıyor. Öyle valilik olmaz eşini de alacaksın. Halk valisini eşiyle görmek ister.

Arka mahallede top oynayan çocukların topuyla bir şut çekmeseydiniz, ayakkabınız çamura bulanmamışsa, yoksul evinde erzak yemişliğiniz olmadıysa sedirin üzerine ayağını kırmışlığınız yoksa, yer sofrasında bağdaş kurmamışsanız burada bir yanlışlık var demektir. Milletin içinde olmayan milletin derdini bilmez. Her valimiz kendi şehrinin HZ. Ömer’i olmalıdır.

Türk tipi başkanlık sistemi olmaz diyorlar, bal gibi olur
7 Haziran seçimleri yaklaştıkça ortalığı karıştırmaya çalışıyorlar. Sandığı provoke edenlere karşı dikkatli olmalısınız, sandık, oy namustur. Seçim sonuçlarına göre yeni Anayasa ve başkanlık sistemi gündemimize gelecek. Başkanlık sistemine geçince valilere geniş yetki verme imkanı olacaktır. Cumhurbaşkanının halkın oylarıyla seçilmesi ilk adımdı.

Çok açık söylüyorum. Türk tipi başkanlık sistemi olmaz diyorlar. Bal gibi olur neden olmazmış. Küba, Rusya, Arjantin hepsinin farklı sistemleri var. Bir arı maharetiyle şöyle çiçeklerden nasibimizi alalım, kendi balımızı yapalım. İşte bizim başkanlık sistemimiz der geleceğe yürürüz.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler