FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yabancı plakalı araçlar ücretten muaf tutulmuyor

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, CHP Milletvekili'nin soru önergesine verdiği yanıtta otoyol ve boğaz köprülerinden geçiş yapan yabancı plakalı araçlara ayrım yapılmadan ücret alındığını açıkladı.

Yabancı plakalı araçlar ücretten muaf tutulmuyor

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, otoyollardan ücret ödemeden geçiş yapan yabancı plakalı araçların, tahsilat yapılana kadar ülkeyi terk etmelerine izin verilmeyeceğini bildirdi. Sözcü’nün haberine göre CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer'in soru önergesine cevap veren Arslan, geçiş ücreti bulunan yollardan ödeme yapmadan geçen araç sahiplerine uygulanan cezanın ise düşürülmeyeceğini kaydetti.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Karayolları Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanununa 15 Nisan 2015'te eklenen hükmü hatırlatan Arslan, sürücüsünün Türk vatandaşı olup olmadığına bakılmaksızın yabancı plakalara uygulanacak idari para cezaları ile ilgili olarak, “Tahsilat gerçekleşmeden yabancı plakalı aracın ülkeyi terk etmesine izin verilmez” dedi. Konuyla ilgili altyapı çalışmaları yapıldığını belirten Arslan, “Bu konuda yasal mevzuatta gerekli düzenlemeler yapılarak uygulanmasına yönelik ‘Ücretli Karayollarında Yabancı Plakalı Araçlara Ait Geçiş Ücretleri ve İdari Para Cezalarının Tahsiline İlişkin Yönetmelik' yürürlüğe girmiştir. Tahsilatın yapılabilmesi için gerekli altyapı çalışmaları ise Maliye Bakanlığı koordinasyonunda devam etmektedir” açıklamasında bulundu.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler