FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yaşamaları için 1500 lira lazım

Türk-İş'e göre, dört kişilik ailenin açlık sınırı 1.225 liraya, yoksulluk sınırı da 4 bin liraya dayandı.

Yaşamaları için 1500 lira lazım

Türk-İş "Açlık ve Yoksulluk Sınırı" araştırmasının Kasım ayı verilerine göre, dört kişilik ailenin açlık sınırı 1.225 liraya, yoksulluk sınırı da 3.990 liraya çakarak 4 bin liraya dayandı. Geçen yıl Kasım ayında açlık sınırı 1,065 lira, yoksulluk sınırı da 3,470 lira seviyesindeydi. Bu veriler ile açlık ve yoksulluk sınırları bir yılda yüzde 15.0 düzeyinde yükseldi.
SEBZE MEYVEDE YÜKSELİŞ SÜRÜYOR
Raporda, yaş-sebze ve meyve grubundaki fiyat artışın devam ettiği belirtildi. Ekim ayında 2.82 lira olan sebze-meyve ortalama kilogram fiyatı Kasım'da 3.11 liraya çıktı. Raporda, bu ay ceviz, fındık, yumurta ve çay fiyatlarında da artış izlendiği belirtildi.

BİR KİŞİNİN YAŞAM MALİYETİ

Kasım ayında tek kişinin yaşama maliyetinin 1,448 liraya yükseldiği vurgulandığı
ZORUNLU HARCAMALARDA HIZLI ARTIŞ

Raporda dört kişilik bir ailenin aylık gıda harcaması bir önceki yılın aynı ayına göre 160 lira ve yaşam maliyeti ise 519 lira artış gösterdiğine işaret edildi.
DEĞERLENDİRME BÖLÜMÜ

Raporun değerlendirme kısmında "Devletin resmi verilerine göre, ülke genelinde ortalama kira tutarı günümüzde ayda 615 liradır. Ancak işveren ve hükümet temsilcileri tarafından işçi kesimi temsilcilerinin muhalefetiyle belirlenen asgari ücret günümüzde sadece 891 liradır. Özel kesimde bu ücret düzeyinde çalışmak durumunda/zorunda olan milyonlarca işçi bulunuyor. Yapılacak düzenlemeyle bu milyonlara yüzbinlerce göçmen ve sığınmacı çalışan da eklenecek. Bu ücret politikasıyla, insanların çaresizliği istismar ediliyor. Bu ücret düzeyinde çalışmak durumunda olan milyonlarca işsiz, düşük ücret temelinde sürdürülmek istenen rekabetin ve karlılığın gerekçesi yapılmak isteniyor" denildi.

Anlık Borsa


En Çok Aranan Haberler