FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte yeni ekonomi yönetimi

Başbakan Yıldırım, yeni kabine listesini açıkladı. Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı tekrar Mehmet Şimşek oldu.

İşte yeni ekonomi yönetimi

Başbakan Binali Yıldırım, yeni kabineyi açıkladı. Piyasaların merakla beklediği Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcılığı görevi bir kez daha Mehmet Şimşek'e verildi.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ise koltuğunu Nihat Zeybekçi'ye bıraktı.

**İşte yeni ekonomi yönetimi...

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek**

1967 yılında Batman'da doğan Şimşek, ilk ve orta öğrenimini Batman merkezde, liseyi ise Gercüş'te tamamladı. Şimşek, 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü'nden dönem ikincisi olarak mezun oldu.

Şimşek, 1993 yılında Exeter Üniversitesinde finans ve ekonomi dalında yüksek lisans derecesini aldı. Ardından Türkiye, ABD ve İngiltere'de önemli finans kuruluşlarında çalışan Şimşek, 22 Temmuz 2007 seçimlerinde AK Parti'den Gaziantep Milletvekili seçildi.

Bu tarihten sonra kurulan 60. Hükümet'te Hazine'den sorumlu Devlet Bakanı olan Şimşek, Mayıs 2009'da ilan edilen kabine değişikliğiyle Maliye Bakanı olarak görevlendirildi. 64. Hükümet'te Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcılığı görevine getirilen Şimşek, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında kurulan yeni hükümette de başbakan yardımcısı oldu.

İngilizce bilen Şimşek, evli ve 3 çocuk babası.

Maliye Bakanı: Naci Ağbal

Naci Ağbal, 1 Ocak 1968'de Bayburt'ta doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olan Ağbal, İngiltere Exeter Üniversitesi İş İdaresi Genel İşletme Yönetimi (MBA) Programı'nda yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Maliye Bakanlığında müfettiş, teftiş kurulu başkan yardımcılığı, Gelirler Genel Müdürlüğünde daire başkanlığı ve bakan danışmanlığı görevlerinde bulunan Ağbal, 2006-2009 arasında Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü, 2009-2015 arasında ise Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı yaptı.

Naci Ağbal, 2004-2006 yıllarında TÜPRAŞ Yönetim Kurulu Üyeliği, 2006'da PETKİM AŞ Yönetim Kurulu Üyeliği, 2006-2015 yıllarında Türk Hava Yolları (THY) AŞ Yönetim Kurulu Üyeliği, 2008-2015 yıllarında Uluslararası Ahmed Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeliği ve aynı dönemde Yüksek Öğretim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Ağbal, bu görevlerinde, özellikle THY ile YÖK ve Uluslararası Ahmed Yesevi Üniversitesinin bütçelerinin hazırlanmasına önemli katkılarda bulundu.

64. Hükümet'te Maliye Bakanlığına getirilen Ağbal, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında kurulan 65. Hükümet'te de bu görevi sürdürecek.

İngilizce bilen Ağbal, evli ve 2 çocuk babası.

Ekonomi Bakanı: Nihat Zeybekçi

Nihat Zeybekci, 1 Ocak 1961'de Denizli Tavas İlçesi Pınarlar beldesinde doğdu. Babasının adı Şükrü, annesinin adı Fatma'dır.

İş Adamı, Sanayici; Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamladı. Özel sektörde üst düzey yöneticilik yaptı. 1994'te Turkuaz Tekstil'i kurdu. Denizli Platform Sözcülüğünde, Denizli Sanayi Odası Meslek Grubu Üyeliğinde bulundu.

İki dönem Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği Başkanlığını yürüttü. 2004-2011 tarihleri arasında Denizli Belediye Başkanlığı ile Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresi Türkiye Heyeti Başkanlığı; 2005-2011 tarihleri arasında Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekilliği yaptı. 2009-2012 yılları arasında Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığı görevinde bulundu.

Çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca bilen Zeybekci, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Faruk Özlü

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü, 65. Hükümet'te Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı oldu.

Özlü, 19 Kasım 1962'de Düzce'de doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesinden makine mühendisi olarak mezun oldu. İstanbul Teknik Üniversitesinde yüksek lisans ve doktora yaptı. İspanya'da proje ve mühendislik, Harvard Üniversitesinde üst düzey yönetici eğitimi aldı.

Yıldız Teknik Üniversitesinde 1987'de araştırma görevlisi olarak çalışma hayatına başladı. 1990'da Savunma Sanayii Müsteşarlığında sözleşmeli personel-mühendis olarak görev aldı. Aynı kurumda sırasıyla uzman, proje müdürü, daire başkanı, müsteşar yardımcısı oldu, müsteşar vekilliği yaptı.

Savunma Sanayii Müsteşarlığının önemli projelerinde görev aldı. Uzman ve proje müdürü olarak çalıştığı Zırhlı Muharebe Aracı Projesi'nde Cumhuriyet tarihinin tek kalemde en büyük savunma sanayi ihracatı gerçekleştirildi. Türkiye'nin kendi tasarımı ilk milli tankı ALTAY, ilk insansız hava aracı ANKA, ilk milli gemisi MİLGEM projelerinin yürütülmesinde müsteşar yardımcısı olarak görev yaptı. Havadan Erken İhbar ve Kontrol Uçağı, A400M Nakliye Uçağı, F-35 Savaş Uçağı, F-16 ve Helikopter Elektronik Harp Sistemleri, M60 Tank Modernizasyonu, yazılım ve simülatörler, uzun menzilli hava ve füze savunma sistemleri gibi projelerde çalıştı.

Müsteşar yardımcısı olarak savunma sanayi stratejik planlarının hazırlanması, bütçe ve fon yönetimi, insan kaynakları, müsteşarlığın görev ve teşkilat kanununun hazırlanması, tedarik süreci ve yönetimine ilişkin yönetmelik ve yönergelerin hazırlanması çalışmalarını yürüttü.

Faruk Özlü, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TAI-TUSAŞ), Havalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri AŞ, TEKNOPARK İstanbul ile Savunma Teknoloji·leri· Mühendi·sli·k ve Ti·caret AŞ'de Yönetim Kurulu Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalıştı.

25 ve 26. Dönem'de AK Parti Düzce Milletvekili olarak Meclis'e giren Özlü, evli, iki çocuk babası ve İngilizce biliyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Ahmet Arslan

Ahmet Arslan, 2 Haziran 1962 tarihinde Kars'ta dünyaya geldi. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi'ni tamamladı. Milli Güvenlik Akademisi 56. Dönem mezunudur. Özel sektörde yedi yıl ve Pendik Tersanesinde çeşitli görevlerde bulundu. Denizcilik Müsteşarlığı Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) İnşaatı Genel Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Devlet Hava Meydanları İşletmesi, TT-NET ve Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu, TÜRKSAT Denetim Kurulu, TOBB Denizcilik Meclisi üyeliğinde bulundu.

Ahmet Arslan "Türk Dünyası Mühendislik Ödülü", "Fahri Profesörlük" unvanı ve "2010 Yılı Negatifi Pozitife Çevirenler Yılın Bürokratı" ödülleri sahibidir.

Evli ve bir çocuk babası olan Ahmet Arslan, orta düzeyde İngilizce bilmektedir. Ahmet Arslan, 65. Hükümetin kurulmasıyla bilrikte Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak seçilmiştir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Süleyman Soylu

Aslen Trabzonlu bir ailenin çocuğu olan Soylu ilk ve ortaöğrenimini İstanbul Gaziosmanpaşa´da tamamladı. Lise eğitimini Plevne Lisesi´nde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirdi. Meslek kariyerine ilk olarak 1990 yılında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası aracı kurumlarında başladı. 1989′da okul arkadaşlarıyla ortaklaşa kurduğu bir şirketle ticaret hayatına atılan Süleyman Soylu, 1995 yılında kendi kurduğu şirketiyle siyasi hayatının yanı sıra halen ticari hayatını da sürdürmektedir.

Çevre ve Şehircilik Bakanı: Mehmet Özhaseki

1957 yılında Kayseri doğumlu olan Mehmet Özhaseki, ilk ve Orta öğrenimini Kayseri’de sürdürmüş ve Hacettepe Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümünü kazanmıştır. Buradaki eğitimini tamamlamadan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine girmiştir.

27 Mart 1994 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Melikgazi Belediye Başkanlığı seçildi. 23 Haziran 1998 tarihinde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na belediye meclisi üyeleri tarafından son 11 ayı doldurması için seçildi. 18 Nisan 1999 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. AK Parti’den milletvekili adayı olabilmek amacıyla 10 Şubat 2015 tarihinde görevinden istifa etti.[1] 7 Haziran 2015 yapılan genel seçimlerde Kayseri milletvekili seçildi. Kayserispor ve Kayseri Erciyesspor Onursal Başkanıdır. Okan Üniversitesi Danışma Kurulu üyesidir. 13 Eylül 2015 tarihi itibariyle Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan yardımcısıdır.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Berat Albayrak

1978 İstanbul doğumlu olan Berat Albayrak, yurt içi ve yurt dışı olmak üzere 1996 yılından beri yürüttüğü özel sektör kariyerini 2013 yılı sonu itibariyle genel müdür olarak bitirdi.

2014 yılı başlarından beri bir gazetede yazarlık ve üniversitede öğretim üyesi olarak kariyerine devam ediyor. Bankacılık ve finans üzerine doktora sahibi.

12. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı olan Berat Albayrak, evli ve iki çocuk babası.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Faruk Çelik

17 Ocak 1956'da Artvin Yusufeli'nde doğdu. Babasının adı Yaşar, annesinin adı Hedise'dir.

Eğitimci; Bursa Yüksek İslam Enstitüsünü bitirdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucular Kurulu Üyesi oldu.

21, 22 ve 23. Dönemde Bursa Milletvekili seçildi. 60. Hükümette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Devlet Bakanlığı görevine getirildi. 61. Hükümette yeniden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak atandı.

Çelik, evli ve dört çocuk babasıdır.

Gümrük Ticaret Bakanı: Bülent Tüfenkçi

Bülent Tüfenkci, 1966 yılında Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde doğdu. Ortaokul ve Lise öğrenimini Yeşilyurt İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Bülent Tüfenkci, 1984 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olduktan sonra Ticaret Hukuku üzerine yüksek lisans eğitimini tamamladı.

1991 yılında Malatya'ya yerleşerek serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Şuanda serbest avukat olarak çalışmakta olan Bülent Tüfenkci, 2001 yılında AKP Malatya teşkilatının kuruluşunda yer aldıktan sonra teşkilata çeşitli kademelerde aktif oldu. 2011 – 2015 yılları arasında AKP Malatya İl Başkanlığı görevini yaptı.

Bülent Tüfenkci, evli ve iki çocuk babasıdır.

Kalkınma Bakanı: Lütfi Elvan

1966 Malatya-Yeşilyurt doğumlu. Ortaokul ve Lise öğrenimini Yeşilyurt İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1984 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu oluktan sonra Ticaret Hukuku üzerine yüksek lisans eğitimini tamamladı.

1991 yılında Malatya’ya yerleşerek serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Şu anda serbest avukat olarak çalışmakta olan Tüfenkci, 2001 yılında AK Parti Malatya teşkilatının kuruluşunda yer aldıktan sonra teşkilata çeşitli kademelerde aktif oldu. 2011 – 2015 yılları arasında AK Parti Malatya İl Başkanlığı görevini yaptı.

Bülent Tüfenkçi, 65. Hükümetin kurulmasıyla birlikte Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak seçilmiştir.

Tüfenkçi, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler