FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yeni teknoloji üretti 40 ülkeden sipariş aldı

İşitme cihazları üreten Türk firması Ear Technic, birbiri ardına ürettiği teknolojik cihazlar ile 2015 yılında sektöre büyük hareketlilik getirdi.

Yeni teknoloji üretti 40 ülkeden sipariş aldı

17 yıl önce İstanbul İkitelli’de üretime başlayan ve 2008 de Çorluya taşınan Ear Technic, bugün ise Almanya'dan Çin'e kadar olan bölgenin tek işitme cihazı üreticisi unvanına sahip. Her yıl üretmiş olduğu inovatif yeni ürünlerle işitme sektöründe adeta çığır açtı...

SESİ DOĞALLAŞTIRAN SİSTEMİ GELİŞTİRDİ

Ear Technic Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Ağaç, firmanın başarısını “Dünyada var olan teknolojinin peşinden gitmek yerine, işitme sorunluların ihtiyaçlarını dikkate alarak işitme sektöründe hep yeni kulvarlar açtık” diyerek özetledi.
Geçtiğimiz yıllarda NANO serisi ile dünyanın en küçük işitme cihazını üreten ve çınlamaya çare bulan firmanın sektöründe yine bir ilke imza attığını ifade eden Ear Technic Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Ağaç, “Bu sene akıllı teknoloji ile naturel ve dinamik ses sağlayan işitme cihazlarını ürettiklerini açıkladı.
Ağaç, “Talepleri dikkate alıyoruz. Ear Technic, işitme sektöründe beklentinin de ötesinde hizmet veren yepyeni teknolojik 2 ürün olan Earnet Elite ve Earnet Royal'i geliştirdi. Geçmişteki sorunların çözümüne ek olarak, günümüzde yaşanan iletişim sorunlarına karşı yeni özelikler ile donatılan yeni cihazlarımız yüzlerce kişi üzerinde test edildi ve yüzde 95 memnuniyet elde edildi" bilgisini verdi.

Kulak arkası için geliştirilen Earnet Elite ve Earnet Royal'in, tere, toza ve suya dayanıklı olduğunu vurgulayan Mehmet Emin Ağaç, yeni ürünler hakkında şu bilgiyi verdi:

ELİTE: (MİKROFONİK SES YERİNE) DOĞAL SESİ DUYMA İMKANI SAĞLIYOR

"32 kanal sistemli işitme cihazı olan Earnet ELİTE serisi ile sesi 100'e bölüp, düşük, orta ve yüksek olmak üzere 3 gruba bölerek ses hakimiyetini sağlıyoruz. Evrende bütün sesler analog olup doğaldır, dijital'e dönüştürülen ses ise rakamlar ile sınırlanır sonsuz ses akışı değişir ve gerçek zamanlı ses iletimi sağlanmaz. Çünkü sesin dijitalleşmesi için bir prosedüre tabi tutulması gerekir.. Elite serisinde 2006 yılından beri üzerinde çalışma yaptığımız ve 3.000’nin üzerinde kullanıcı üzerinde test edilerek memnuniyeti %95 ler çıkan algoritmamızı daha da geliştirerek Elit serisine uyarladık.

ROYAL: AŞIRI GÜRÜLTÜLÜ ORTAMDA ÇALIŞANLAR İÇİN

Kanal içi ve kulak arkası modellerden oluşan Earnet Royal de 16 kanal ve 32 bantla (kompresyonla) çalışan çok kanallı bir cihaz...Aşırı gürültü ile gelen sinyali 16 parçaya bölüyor ve sinyali etkisiz hale getiriyor ''Daha akılı bir teknoloji'' sloganıyla piyasaya sürülen Royal serisi gürültüye rağmen insan sesini en üstün seviyede algılamak mümkün . Yüksek sesleri kontrol altına alarak ihtiyaca göre dizayn eden bir sisteme sahip. Aşırı gürültülü ortamda çalışanları yüksek sesin etkisinden kurtarıyor.

TALEPLERE GÖRE TEKNOLOJİ
Mehmet Emin Ağaç, "Ear Technic olarak duyma ve işitmeyi ayırmak istiyoruz. İşitme spontane duyulan her şeydir. Duymak ise duymak istenilen her şeyi kapsar. Biz duyma cihazı satıyoruz. Türkiye'de akustik bilimi olmadığı için, bu ayrışma bugüne kadar malesef gerçekleştirilememiş. Nitekim işitme cihazı kullanan kişi hasta değil kullanıcıdır. Tıpkı gözlük gibi. Biz bu farkı topluma anlatmaya çalışıyoruz. Var olan teknolojinin peşinden gitmiyoruz. İnsan talepleri ve ihtiyaçlarına göre teknoloji geliştiriyoruz" diye konuştu.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler