FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yenikapı - Bandırma gidiş geliş 1200 TL!

Fahiş fiyatlarıyla milleti canından bezdiren İDO, asıl vurgunu hafta sonu yapıyor. Bugün İDO ile Bandırma'ya gidiş-dönüş araç + 5 kişi için bin 220 TL. Masraflarla fiyat bin 500 TL'ye ulaşıyor.

Yenikapı - Bandırma gidiş geliş 1200 TL!

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), 'esnek' ve 'dinamik' adını verdikleri sistemleriyle Cuma günleri ve haftasonu bilet fiyatlarında adeta vurgun yapıyor. Bu akşam İDO ile Yenikapı'dan Bandırma'ya gitmek isteyen bir aile, 1 araç + 5 kişi olarak, 400 TL ödemek zorunda. Üstelik bu fiyat ekonomik biletler için geçerli. Eğer ekonomik bilet kalmadıysa da ailenizle Bandırma'ya gitmeniz Business'da 610 TL'ye patlıyor.

BANDIRMA KAZIĞI

İDO' nun son dakika bilet almak isteyenlere, 'Ekonomik bilet kalmadı' diyerek, pahalı olan Business biletleri sattığı da biliniyor. Uçak bileti fiyatına gittiğiniz İDO seferinde, bir şişe suyun 2.5 TL olduğu düşünüldüğünde de, sadece Bandırma'ya gidiş size yiyecekiçecek masraflarıyla birlikte en az 700 TL'ye çıkıyor. Aynı ailenin gidiş-dönüş ücreti bin 220 liraya, ekstra masraflarla bin 500 liraya ulaşıyor. Öte yandan İDO'nun Bandırma kazığı fiyatı ile 1 haftalık İtalya turu yapılabiliyor. Günlerdir sayfalarımızda İDO'nun 'ses getiren uygulamalarını' dile getiriyoruz. İDO'nun patronu Hamdi Akın ise tüketici birliklerinin Cumhurbaşkanlığı'na kadar başvurduğu, vatandaşların imza kampanyaları başlattığı, sosyal paylaşım sitelerinin fenomeni haline gelen yanlış uygulamalarından geri adım atmıyor. İDO yönetimine, bir kez daha 'yanlıştan dönün' çağrısı yapıyoruz.

BÖYLE GİTMEZ İDO' nun uygulamalarıyla çılgına dönen vatandaşların öfkesi dinecek gibi değil.

İDOZEDELER, tepkilerini şöyle dile getiriyor

* Bileti internetten alırsan 1 TL, gişeden alırsan 3 TL hizmet bedeli talep ediyorlar. Kardeşim bir hizmet sunuyorsan, ben de faydalanmak istiyorum... (U. Y.)

* Yalova-Yenikapı arası 12 TL iken İDO'yu aldılar ki o zamanlar, büyükşehir belediyesi müthiş kârlar açıklıyordu. Aynı bilet şimdi 25 TL ve 'Maliyetine satıyoruz' diyorlar. Ne maliyeti, 1 yılda işletmeyi satın alma maliyetini mi kurtarmaya çalışıyorsunuz. (A. K.)

* Bu böyle gitmez. İDO'yu kullanmayalım. Alternatif yolları deneyelim. Akılları başlarına o zaman gelir. (B. T.)

* Daha geçen senelerde gidiş-geliş motosiklet + 1 yolcu 150 TL'ydi. Şu anda sadece gidiş 200-250 lira. Bunun savunulacak bir yanı yok. Halkın soyulmaya değil, uygun hizmete ihtiyacı var... (E. D.)

* Yunanistan-İtalya arası 15 saatlik yolculukta 150 euro alıyorlar. İDO, 2 saatlik yolda benden 155 TL aldı. (Ş. G.)

* Madem maliyetine taşıyorsunuz niye aldınız. Para kazanmamak için mi aldınız. Fransa İngiltere feribot seferlerine ve ücretlerine bir zahmet bakın. Fahiş fiyatlarla hızlıca kâr etmeyi aklınızdan çıkarın. (S. V.)

* Özelleştirildikten sonra hizmet kalitesi bu kadar düşen başka bir firma hatırlamıyorum. Amaç hizmet değil zaten. Kârı nasıl artıracaklarının derdindeler. (E. G.)

(MİLLİYET)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler