FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yiğit Bulut: Dolar ve Euro ile kira bu ülkeye atılmış en büyük kazıktır

Derin Analiz programında konuşan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut dolardaki dalgalanmayı değerlendirerek dövizle kira uygulamasına tepki gösterdi.

Yiğit Bulut: Dolar ve Euro ile kira bu ülkeye atılmış en büyük kazıktır

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut, TRT Haber TV'de Hasan Kurtulmuş'un sunduğu Derin Analiz programında Türkiye ekonomisini hedef alan saldırıların ardından başlayan dolardaki yükselme sürecini değerlendirerek dövizle kira uygulamasına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı TL ile kira çağrısına destek verilmesi gerektiği belirten Yiğit Bulut "Devletin birçok kurumundaki işlemler TL’ye çevrildi. Birçok yerdeki işlemler kiralamalar yüzde 20-40 arasında indirimler yapılarak TL'ye çevrildi. Ben buradan herkese Cumhurbaşkanımızın çağrısını tekrarlıyorum. Aynen Osmanlı'yı bitiren bu Batı hayranlığı gibi, bu dolarizasyon, paramızın yabancı monetizasyon süreci bu ülkeye atılmış en büyük kazıktır. Bundan kurtulmamız lazım. Adam Taksim'de, Göztepe'de Nişantaşı'nda ev kiralıyor, kiracı dolarla, kiralayan dolarla anlaşıyor. Siz ne yapıyorsunuz? Dolar mı kazanıyorsunuz, dolar mı üretiyorsunuz?" dedi.

**Yiğit Bulut'un konuya ilişkin yaptığı değerlendirmeler şöyle...

BATI'DAN KOPMAYALIM DİYEREK SOKAKLARA EKRANLARA GAZETELERE DÖKÜLDÜLER**

Bugün dünyada Euro dolar arasındaki devalüasyon yüzde 16-21 arasında oynuyor. 2015'in sonundan aldığınızda. Türkiye'ye bakıyorsunuz 21-22 gibi bir fark var. 15 Temmuz'u yaşamış, Gezi'yi görmüş, 17-25 Aralık'ı görmüş. Dünyanın en tehlikeli terör örgütü FETÖ'yle mücadelesi devam ediyor. Euro'dan yüzde 4-5 fazla değer kaybeden bir TL var. Bunu bahane eden birileri sürekli ‘şu adam göreve gelmeli, bu adam göreve gelmeli şunu yapmakta yanlış yaptık faizi arttırmalıyız aman Batı'dan kopmayalım’ diyerek sokaklara ekranlara gazetelere döküldüler. Bu ülkenin insanları Kurtuluş Savaşı'nı yaptı. Bu ülkenin insanları tankları 15 Temmuz akşamı çıplak ellerle durdu. Sayın Cumhurbaşkanımız da kendisinden bahsetti hiç bir değeri olmayan bir adam çıkıyor sabah ekonomi yorumu yapıyor Şehitlere hakaret ediyor. ‘Ne oldu diyor tankları durduruyordunuz diyor doları durduramıyor musunuz?’ diyor. 15 Temmuz akşamı canını vermişleri küçümsüyor, yok sayıyor dalga geçiyor. Bu insanı hala birileri çıkartıp bu ülkeye bu millete bu ümmete bu bayrağa hakaret etmesine izin veriyorlar. Neden, çünkü göğüslerinde Alman Haç'ı var. Alman liyakat madalyası. Şimdi bakın, bazı medyalarda yine aynı tipler aman batı ile ilişkilerimiz çok iyi olsun, aman faizi şoklayalım aman bunu yapalım aman şunu yapalım.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler