FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yıldırım: Bundan sonra sözleşmeler TL ile yapılacak

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, devletle yapılan sözleşmelerin bundan sonra mecbur kalmadıkça yabancı parayla yapılmayacağını TL ile yapılacağını açıkladı.

Yıldırım: Bundan sonra sözleşmeler TL ile yapılacak

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım grup toplantısında partililere seslend,.

Yıldırım'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

14 Mayış 2013'te artık İMF dönemini kapattık, son borcumuzu da ödedik.

  • Piyasadaki oynaklık konusunda tedbirliyiz. unutmayalım son günlerde yaşananlar Türkiye'ye has değildir. Özellikle ABD Başkanlık seçimi sonrası çıkan durum piyasalar için bir tedirginlik nedeni oldu.

    Terör örgütlerine elinde emzikli masum bebek muamelesi yapan dost bildiğimiz ülkerele gerekli mücadeleyi yapıyoruz.

  • Döviz, Gezi Olayları döneminde de yükseldi. Yine bugün de vatandaşlarınızın desteğiyle bu durumun üstesinden geleceğiz.

  • Merkez Bankası'nın net döviz rezervlerinde herhangi bir azalma söz konusu değil. Planlarımızı en kötü senaryoya göre yaptık.

  • Devletle kurumlar ya da kişiler arasında yapılan sözleşmeler döviz üzerinden, 5 milyar dolar. O borçlar TL olarak alınacak. Bundan sonra devlet ile yapılacak sözleşmeler mecbur kalmadıkça yabancı parayla yapılmayacak. TL olarak yapılacak. Devletin yapacağı döviz ödemelerinde böyle bir şey söz konusu değil. Devlet, yapacağı ödemeleri döviz olanları döviz olarak yapacak, içeriye de dışarıya da.

    Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler