FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yıldız: Türkiye bir sülükten kurtuldu

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye lehine sonuçlanan Libananco davasını değerlendirdi.

Yıldız: Türkiye bir sülükten kurtuldu

Enerji Bakanı Yıldız, Türkiye lehine sonuçlanan Libananco davasını değerlendirirken,''Türkiye böyle bir sülükten, böyle bir kamburdan kurtulmuştur, kangren olmaya yüz tutmuş bir kol kesilip atılmıştır'' dedi.

Bakan Yıldız, Bolu'nun Karasu İlçesindeki Gazelle Otel'de düzenlediği basın toplantısında, dün gece ABD'de altı yıldan beri süren Libananco davasının sonuçlandığını, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Uzan Grubu arasında ciddi bir problem olarak uluslararası Hakem Heyetine taşınan davada Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin haklı bulunduğunu söyledi.

Bakan Yıldız, ''Diğer birçok işten belki de fedakarlık yapıp tamamen bu işe yoğunlaştık. O yüzden Türkiye böyle bir sülükten, böyle bir kamburdan kurtulmuştur. Kangren olmaya yüz tutmuş bir kol kesilip atılmıştır'' diye konuştu.

Yıldız, davanın sonucunda devlet içinde devlet olmaya çalışmanın, kuralsızlığı kural haline getirmenin er ya da geç güçlü Türkiye Cumhuriyeti karşısında ezilmek zorunda olduğunu da gösterdiğini dile getirerek, bu açıdan davanın uluslararası hukuk alanında da Türkiye'nin gösterdiği bir başarı olduğunu vurguladı.

Bakan Yıldız, ''Bu dava bugünlerde çokça tartışılan, uluslararası arenada çok fazla muvazaa haline gelen, Türkiye'nin hukuk alanındaki başarıları için önemli bir tescil olmuştur'' dedi.

Bakan Yıldız, buradan çıkartılması gereken birçok sonuç olduğunu, özellikle söz konusu grup tarafından konunun uluslararası arenaya taşındığı bir ortamda bizim hukuk kurallarımızın son derece isabetli bir karar verdiğinin uluslararası platformda da açığa çıkmış olduğunu ifade etti.

2003 yılında söz konusu şirkete ya da hisselerine herhangi bir el koymanın olmadığını, ÇEAŞ ve Kepez şirketlerin imtiyaz haklarının feshedildiğini anlatan Yıldız, Danıştay'da davanın görüldüğünü ve kurumun kendilerini haklı bulduğunu söyledi.

''Biz hiçbir siyasi müdahalede bulunmadık. Siyaseten hiçbir şekilde müdahil olmadık'' diyen Yıldız, sürecin tamamen hukuk kuralları içinde devam ettiğini bildirdi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler