FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yoğurt kralı Hamdi Ulukaya, Pepsi'yi geri çevirdi

Sağlıklı gıda alanına yönelen içecek devi Pepsi, Hamdi Ulukaya'nın yoğurt devi Chobani'yi almak için teklifte bulundu.

Yoğurt kralı Hamdi Ulukaya, Pepsi'yi geri çevirdi

ABD'de işadamı Hamdi Ulukaya, kendi yarattığı yoğurt markası Chobani'ye, Pepsi'den gelen satın alma teklifini reddetti.

Chobani geçen yıl, şirkete yatırım yapacak ve dağıtım ve üretiminin genişletilmesine yardımcı olacak bir stratejik ortak arama çerçevesinde ünlü yatırım bankası Goldman Sachs’ı görevlendirmişti. Chobani’nin sözcüsü Michael Gonda, Pepsi’den gelen şirkette yatırım yapmaya yönelik son teklifin geri çevrildiğini ve bunun da anlaşma görüşmelerini sona erdirdiğini açıkladı.

Görüşmeler hakkında bilgiye sahip ve görüşmelerin gizli olmasından dolayı adını vermeyen bir kaynağa göre, sorun PepsiCo’nun şirketteki çoğunluk hisselerini istemesinden kaynaklanıyor. Hamdi Ulukaya, Chobani markasını korumak için eski eşiyle de uzlaşıya gitmişti.

3 MİLYAR DOLARLIK BİR RAKAM

Son dönemde sağlıklı yaşam trendlerini takip eden ve buna uygun ürünler geliştiren Coca-Cola ve Pepsi, yoğurt üreticisi Chobani’ye talip olmuştu. Geçen yıl Ekim ayında iki dev, Chobani’nin yüzde 10-20 hissesi için görüşme başlatmıştı. 3 milyar dolarlık bir alım gündeme gelirken hisseleri satan yatırımcının önceki yıl Chobani’ye 750 milyon dolar yatıran Texas Pasific Group (TPG) olduğu belirtilmişti.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler