FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yoğurt kralından ayrılık açıklaması

Hamdi Ulukaya, 'Chobani'yi bensiz, beni Chobani'siz düşünemez. Bu işi bırakmak hayatımı bırakmak olur” dedi.

Yoğurt kralından ayrılık açıklaması

Uzun zamandır, Amerikalılara yoğurdu sevdiren adam olarak bilinen Hamdi Ulukaya'nın 2007'den bu yana 1,2 milyar dolarlık bir gıda devine dönüşen şirketi Chobani'nin CEO'luğundan ayrılmak zorunda kalabileceği konuşuluyordu.

BusinessHT'nin haberine göre, yaşanan üretim gecikmeleri, iptal edilen siparişler ve ürünlerin geri çağrılması gibi sorunlar süresince şirkete başkanlık eden girişimci nakit sıkıntısını çözmek için geçen yıl özel sermaye fonu TPG Capital'dan imtiyazlı hisse karşılığında 750 milyon dolar yatırım almıştı. Anlaşma kapsamında Ulukaya'nın yerine olarak geçici bir CEO bulması gerekiyordu.

Ancak bugün, operasyonların dengelenmesi ve Chobani'nin yoğurt pazarının üzerinde büyümeye devam etmesiyle beraber, Ulukaya şirketin başında kalmayı planlıyor.

Bloomberg'e konuşan 44 yaşındaki girişimci, “Dışarıda tüm konuşulanlara bakıyorum ve gülüyorum. Kimse Chobani'yi bensiz, beni Chobani'siz düşünemez. Bu işi bırakmak hayatımı bırakmak olur” dedi.

Chobani'nin 8 milyar dolarlık ABD yoğurt piyasasının yaklaşık çeyreğini elinde bulundurmasının verdiği güvenle konuşan Ulukaya, yeni ürünler kullandıklarını, aroma yenilikleri getirdiklerini ve “Yunan” yoğurdu kategorisindeki TV reklamlarını iki katına çıkardıklarını anlattı. Sadece “Yunan” yoğurdu satan Ulukaya, “Rekabetin bir hayli zayıf olduğu bir alanda iş yaptığım için şanslıyım” diyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler