FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Zam gelecek' lafı yetti, karaborsaya düştü

Yeni yılda yapılacak zam kararı duyulunca tekel büfeleri tezgah altını doldurdu. Haliyle de zamsız sigaralar karaborsa oldu.

'Zam gelecek' lafı yetti, karaborsaya düştü

Bakanlar Kurulu kararına göre 1 Ocak 2013'ten itibaren sigara fiyatlarına yüzde 22 ile yüzde 27 arasında zam gelecek hal böyle olunca bugün bakkala sigara almaya gidenler elleri boş döndü.

Ekofinans.com'un haberine göre Türkiye'de 1 Ocak'tan itibaren sigara fiyatlarına yüzde 22 ila yüzde 27 zam gelecek.

Bakanlar Kurulu, yeni bir süre uzatımına gitmez ya da oranlarda değişiklik yapmazsa yıl başından itibaren sigaraya ÖTV artışından dolayı 1 ila 2 lira arasında zam gelecek. En düşük sigara 4,5 liradan 5 liraya, 5 liralık sigara 6,30 liraya, 5,5 liralık sigara 7 liraya, 7 liralık sigara 8,75 liraya ve 8 liralık sigara da 10 liraya çıkacak. Zam oranı yüzde 22,2 ila yüzde 27 arasında değişecek.

TEZGAH ALTINA GİRDİ

1 Ocak'tan itibaren zamlı sigara fiyatlarından kara geçmek isteyen bakkal ve marketler bu durumu fırsata çevirdi. Zam haberini alan bakkallar ve marketler ellerinde bulunan sigaraları tezgah altına attı. Sigara almaya çıkan vatandaş, "sigara yok, hiç elimizde kalmadı, firmalar sigara getirmiyor" diyerek vatandaşı geri çevirdi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler